İstanbul 81 İl İçinde Sondan İkinci Oldu

İstanbul 81 İl İçinde Sondan İkinci Oldu
BDDK'nın iller bazındaki altın mevduat dağılımına ilişkin verileri, yayınlandı. İstanbul’un konumu şaşırttı.

BDDK'nın iller bazındaki altın mevduat dağılımına ilişkin verileri, yayınlandı. İstanbul’un konumu şaşırttı.

Ekonomist Prof. Dr. Şenol Babuşçu, BDDK verilerinden derlediği yeni bilgileri kamuoyu ile paylaştı. İller bazında altın mevduatlarının payına ilişkin önemli veriler ortaya konuldu.

Ekonomist Prof. Dr. Şenol Babuşçu tarafından derlenen ve BDDK verilerine dayandırılan yeni bir araştırma sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı. Buna göre, iller bazında altın mevduatlarının toplam mevduat içindeki oranı arasındaki farklılıklar dikkati çekiyor.

Araştırmaya göre Kırıkkale %18,4 ile ilk sırada yer alırken, son sıradaki Gaziantep'in oranı %4,5 olarak gerçekleşti. Listeye göre Tokat %16 ile 7'nci, Samsun %10,5 ile 48'inci, Giresun %11 ile 40'ıncı ve Trabzon %10,7 ile 46'ncı sırada yer aldı. Ordu ise %12 payıyla 27'nci konumdaydı.

Babuşçu, illerin altın yatırım tercihleri arasındaki farklılıkları analiz etti. Verilere göre İstanbul %4,7 ile sondan ikinci olarak 80. sırada yer aldı.Gaziantep %4,5 ile son sırada yer alarak altın yatırımının en düşük olduğu şehir oldu. Kırıkkale ve Çankırı ise %18,4 payla ilk iki sırada yer aldı.

Veriler, illerin ekonomik koşulları başta olmak üzere çeşitli faktörlere göre altın yatırım eğilimlerindeki farklılaşmaları ortaya koyuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.