Çanakkale Destanı 109 yaşında… Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli mesajlar: Millet Çanakkale duruşunu gösterdi

Çanakkale Destanı 109 yaşında… Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli mesajlar: Millet Çanakkale duruşunu gösterdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale Şehitler Abidesi'nde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. Yıl Dönümü Töreni'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, “Milletimiz sınamalarda aynı vakur iradeyi ortaya koydu, Çanakkele duruşunu gösterdi." dedi.

Bugün 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nün 109. yıl dönümü… Cumhuriyetimizin kurulmasında tarihi bir kilometre taşı olan 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde tören düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale zaferinin 109. yıl dönümü dolayısıyla Çanakkale Şehitler Abidesi'ni ziyaret etti. Tören kapsamında saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla birlikte askerler tarafından saygı atışı yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

Çanakkale Deniz Zaferi'mizin 109'uncu sene-i devriyesinde bir kez daha aziz şehitlerimizin manevi huzurundayız. Dünya tarihinde eşine nadir rastlanır bir destanla Çanakkale'yi geçilmez kılan kahramanlarımızı rahmetle, şükranla yad ediyoruz. Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere bu kahraman orduya önderlik etme şerefine nail olan komutanlarımızı saygıyla anıyoruz.

Bin yıllık vatanımız Anadolu'nun müdafaası için ülkemizin ve gönül coğrafyamızın dört bir yanından gelerek gözlerini kırpmadan canlarını veren yiğitlerin her bir ferdine Allah'tan rahmet diliyoruz.

aw165005-01.jpg

"SİNSİ SALDIRILARA KARŞI BENZER BİR DURUŞ SERGİLİYORUZ"

Türkiye ve Türk milleti olarak Çanakkale'de hangi mücadeleyi verdiysek bugün de farklı görünümler ve araçlar altındaki sinsi saldırılara karşı benzer bir duruş sergiliyoruz. Mehmet Akif, Çanakkale şehitlerini destanlaştıran şiirinde, "Eski Dünya, Yeni Dünya bütün akvam-ı beşer. Kaynıyor kum gibi, Mahşer mi, hakikat mahşer. Çehreler başka, lisanlar, deriler rengarenk. Sade bir hadise var ortada : Vahşetler denk." Evet ülkemizin bilhassa son 10 yılda maruz kaldığı her hadisenin gerisine bakıp maskeleri kaldırdığımızda aynı yüzleri görüyoruz. Terör örgütlerini sınırlarımıza yığıp bizi istiklalimizle sınıyanlar bunlardı. Darbecileri üzerimize salanlar bunlardı. Kalkınma hamlelerimizi boşa çıkarmak için bunlardı. Demokrasi atılımlarımızı parçalayarak milletimize zulmedenler bunlardı.

gi8spt8wiaaepdk.jpg

"MİLLET DÜŞMANA GEÇİT VERMEDİ"

Çanakkale'de bu millet erkeğiyle, kadınıyla, genciyle, yaşlısıyla, öğrencisiyle, hocasıyla, işvereniyle tek vücud olup düşmana geçit vermemiştir. Milletimiz son dönemde yaşadığımız sınamaların her birinde de bedeni ve kalbi ile aynı vakur iradeyi ortaya koymuştur. Asırlarca yürüttükleri maddi ve manevi yıkım çalışmaları sonunda Türk'ün fıtratının değişeceğini sananlar ruhun aynı ruh olduğunu gördüler anladılar. Dün Çanakkale'de yakılan ateş milli mücadeleyle ve cumhuriyetin ilanıyla neticelenmiştir. Şimdi de eser ve hizmetlerimizle 2023 hedefleriyle Türkiye Yüzyılı vizyonuyla yaktığımız ateş inşallah ülkemizi dünyada hak ettiği yere çıkarmamızla gayesine ulaşacaktır. Üstelik biz Çanakkale Zaferi'ni ve ardından gelen başarıları tarihimizin en büyük yokluklarını, kuşatmalarını, ihanetlerini yaşadığımız bir dönemde elde ettik.

aw165005-02.jpg

Kaynak:Master Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.