Üniversite karışmış, profesörlerin kavgası kanlı bitmişti! Nedeni ortaya çıktı! Çok şaşıracaksınız

Üniversite karışmış, profesörlerin kavgası kanlı bitmişti! Nedeni ortaya çıktı! Çok şaşıracaksınız
Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi'nde acayip olaylar yaşanmıştı. Bir profesör, aynı fakültedeki bir diğer profesörü bacağından vurmuştu. Olayın sebebi ortaya çıktı.

Konya'da bulunan Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde silahlar konuşmuştu. Prof. Dr. Tahir Uluç'u odasında vuran İ. A. ve aynı fakültede görevli ağabeyi Prof. Dr. G. A. gözaltına alınmıştı. Profesörlerin kanlı biten tarışmasının nedeni çok merak edilmişti, ortaya çıktı. 

PROFESÖRÜN TEDAVİSİ DEVAM EDİYOR

Konya'da, fakülte binasındaki odasında bacağından vurulan, Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü İslam Felsefesi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tahir Uluç'un tedavisi devam ediyor. 

İKİ KARDEŞ GÖZALTINA ALINMIŞTI

Olayın ardından harekete geçen polis önce, vurulan Tahir Uluç ile husumetli olan ve aynı fakültede görev yapan Prof. Dr. G. A.'YIu (59) kısa süre sonra yakaladı. G. A., ilk ifadesinde Uluç'u kendisinin vurduğunu ileri sürerek suçu üstlenmeye çalıştı. Ancak saldırıyı, otel işletmecisi olan kardeşi İ. A.'NIn gerçekleştirdiği tespit edildi. Bunun üzerine polis, gece geç saatlerde İ. A.'yı da saklandığı adreste gözaltına aldı.

KAVGANIN SEBEBİ İZİN MEVZUSU ÇIKTI

İki şüphelinin sorguları sürerken, olayın ayrıntıları da ortaya çıktı.  Sabah'ın haberine  göre aynı fakültede görevli Tahir Uluç ile G., 2 yıl önce aynı anda izne çıkmak istedi. Ancak fakülte yönetimi birine izin verip diğerini bekletti. Bu nedenle iki arasında husumet başladı. Bu nedenle aralarında sık sık tartışmalar çıkan iki profesörün kavga etmesini önlemeye çalışan fakülte yönetimi, odalarını farklı katlara aldı. Ancak, tartışmalar bitmedi.

BİR GÜN ÖNCE TUVALETTE KAVGA ETMİŞLER

Son olaydan bir gün önce tuvalette karşılaşan ikili arasında yeniden tartışma çıktı. Bu sırada Tahir Uluç, G. A'yı darp etti. Bu durumu öğrenen İ A., önceki gün ağabeyi ile birlikte aynı otomobille fakülteye geldi. İki kardeş, odasına gittikleri Uluç ile tartışmaya başladı. Kısa sürede büyüyen tartışma kavgaya dönüşünce, taraflar arasında boğuşma yaşandı. Bu sırada üzerinde taşıdığı tabancayı çıkaran İ. A., Tahir Uluç'u başağından vurdu.

Odadan çıkan iki kardeş, ayrı ayrı araçlarla fakülteden kaçtı. A. kardeşlerin, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.