Türkiye'nin bir çok yerinden Gazze'deki vahşi saldırıya protesto!

Türkiye'nin bir çok yerinden Gazze'deki vahşi saldırıya protesto!
İsrail'in Gazze'deki bir hastaneye düzenlemiş olduğu bombalı saldırıda yüzlerce sivil hayatını kaybetmişti. Katliamın yaşandığı Gazze'ye destek olarak Türkiye'nin dört bir yanından İsrail saldırısı protesto edildi. İstanbul, Ankara başta olmak üzere bir çok yerde bir çok vatandaş tepkilerini dile getirdi.

İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ne düzenlediği bombalı saldırı sonrası yüzlerce sivil hayatını kaybetti. Katliam gibi saldırıya tepki gösteren vatandaşlar, Beşiktaş'taki konsolosluk binasının önüne ellerinde Filistin bayraklarıyla geldi. Ankara'daki İsrail Büyükelçiliği konutu önünde de protesto eylemi yapıldı.

İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanan vatandaşlar, Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ne yönelik saldırıyı protesto etti. İsrail'in abluka altındaki Gazze'de el-Ehli Baptist Hastanesi'ni bombalamasının ardından harekete geçen vatandaşlar, Beşiktaş'taki konsolosluk binasının önüne ellerinde Filistin bayraklarıyla geldi.

"KATİL İSRAİL FİLİSTİN'DEN DEFOL"

Hastanenin bombalanmasına tepki gösteren katılımcılar, "Katil İsrail Filistin'den defol" sloganları atarken zaman zaman tekbir de getiriyor.

Vatandaşlar, Ankara'daki İsrail Büyükelçiliği konutu önünde protesto eylemi yaptı.

Ankara'da Filistin destekçileri, 500 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ne yönelik bombalı saldırısını protesto etmek için İsrail Büyükelçiliği konutu önünde bir araya geldi. Kalabalığın artması sonrası konuta yürüyüş gerçekleştirildi.

GAZİANTEP'TE DEMOKRASİ MEYDANI'NDA TOPLANDILAR!

Kent merkezindeki Demokrasi Meydanı'nda toplanan vatandaşlar Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ne yönelik saldırıyı protesto etti.

İsrail'in saldırısı İzmir'de de protesto ediliyor. Vatandaşlar, hastaneye yönelik saldırıya sloganlar atarak tepki gösterdi.

İsrail'in abluka altındaki Gazze'de el-Ehli Baptist Hastanesini bombalamasının ardından harekete geçen vatandaşlar, ellerinde Türkiye ve Filistin bayrakları ile Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı.

Hastanenin bombalanmasına tepki gösteren katılımcılar, "Katil İsrail Filistin'den defol" sloganı atarken zaman zaman tekbir de getirdi. Sivil toplum kuruluşları temsilcileri, yaptıkları konuşmalarda İsrail'e tepki göstererek, bu zulmün bir an önce sona ermesini istedi.

Vatandaşlar, Kur'an-ı Kerim tilavi ve okunan duanın ardından dağıldı.

İSTANBUL'DAN SALDIRIYA PROTESTO!

İsrail'in Gazze'deki iki hastaneyi vurması ardından İstanbullular, İsrail Büyükelçiliği önünde protestoya başladı. İsrail Milli Güvenlik Karargahı, Türkiye'de kalan İsraillilere bir an önce Türkiye'den ayrılma çağrısı yaptı.

İsrail’in Gazze’de bulunan iki hastaneyi vurması sonucu bin kişi hayatını kaybetmişti.

Vahşi saldırıyı protesto eden vatandaşlar, İsrail İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplandı. 

 Beşiktaş'taki konsolosluk binasının önüne ellerinde Filistin bayraklarıyla gelerek olaya tepki gösteren İstanbullular, attıkları sloganlarla İsrail terörü protesto edildi.

Öte yandan alınan bilgiye göre İsrail Milli Güvenlik Karargahı da, Türkiye'deki seyahat uyarı seviyesinin ülkenin tüm bölgeleri için geçerli olan en yüksek seviye olan 4. seviyeye (yüksek tehdit) güncellendiğini duyurdu.  Bu kapsamda, Türkiye'de kalan tüm İsraillileri bir an önce Türkiye'den ayrılmaya çağırıyor.

KAYSERİ'DE ELLER SEMAYA FİLİSTİN İÇİN AÇILDI!

Gazze’deki El-Ehli Baptist Hastanesi’ne düzenlenen saldırının ardından Kayseri’de vatandaşlar meydana çıkarak Filistin için dualar etti.

İsrail tarafından Filistin’e düzenlenen saldırılarda abluka altındaki Gazze’de bulunan El-Ehli Baptist Hastanesi’nin vurulmasının ardından Kayseri’de vatandaşlar meydana çıktı. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri tarafından saldırılarda hayatını kaybeden vatandaşlar için dualar edilirken, İsrail’e ise tepki gösterildi.

İsrail’in bir başkenti olmadığını ve oradaki toprakların Filistin’e ait olduğunu söyleyen Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Baki Coşkun, “1948 yılında kurmuş oldukları katil devletle birlikte Filistin’i kademe kademe işgal ederek oradaki Filistinli kardeşlerimize zulmetmeye devam ettiler. Müslümanlar o gün gösterdiği tepkide belki bugün de artık ortak bir devlet söylemine geldi maalesef. Orası Filistin’dir, orası Filistinlilere aittir. İsrail diye bir devlet yoktur. İsrail’in başkenti diye bir başkent yoktur. Her defasında ifade ediyoruz İsrail’in tek bir başkenti var orası da cehennemin dibidir. Bugün bütün Müslümanlar kıyama kalkmış durumda. Biz bugün burada toplanırken, sadece Filistinli kardeşlerimize destek olmuyoruz. Aynı zamanda bizim hükümetlerimize, Müslüman hükümetlere de sesleniyoruz. Burada Müslümanlar zulüm görürken sizin oradan sadece basit kınamalarla geçiştirmenizi Müslüman topluluğu kabul etmiyor. Nasıl ki 1997 yılında rahmetli Erbakan hocamız Gazze’ye asker göndermişse bugün de meclisten aynı tepkiyi, askeri tepkiyi, diplomatik tepkileri bekliyoruz” dedi.

Toplanan vatandaşlar Filistin için edilen duanın ardından dağıldı.