TSK subay alımları için başvurularını başlattı! İşte başvuru için gereken şartlar

TSK subay alımları için başvurularını başlattı! İşte başvuru için gereken şartlar
Türk Silahlı Kuvvetleri Millî Savunma Üniversitesi'nde görevlendirilmek üzere subay alımları başlattığını duyurdu. Arama motorlarında ise başvuru için gereken şartlar araştırıldı. İşte başvurmak için gereken şartlar...

Türk Silahlı Kuvvetleri resmi sosyal medya hesabi üzerinden yaptığı son duyuruda Millî Savunma Üniversitesi'nde görevlendirilmek üzere 2023 Yılı Dış Kaynaktan Muvazzaf Subay Adayı başvurularını başlattığını açıkladı. Konuyla ilgilenenler arama motorlarında  TSK subay alımları için başvuruları koşullarını araştırmaya başladı. İşte başvurmak için gereken şartlar...

BAŞVURULAR NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK?

 Adaylar ön başvurularını 22 Ekim 2023 (saat 23.59’a kadar) tarihine kadar, https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak çevrimiçi (online) olarak yapacaklardır. Şahsen, posta kanalı ile, dilekçe ile veya diğer şekillerde yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

Adaylar https://personeltemin.msb.gov.tr sitesine girdikten sonra e-devlet şifresi ile başvuru ekranını açacaktır. Ardından başvuru sihirbazı ile ilerleyerek tüm adımları tamamladıktan sonra Tercih Yap ekranına yönlendirilecek buradan ilgili alımı tıklayarak tercih yapacaktır. Tercih işlemini tamamladıktan sonra “Tercihlerimi Göster” butonuna tıklayarak tercihlerini kontrol edecektir. Tercihlerim sayfasında yer alan tercihler adayın kayıtlı tercihleri olup ayrıca bir kaydetme işlemi yapılmayacaktır. Adayların TC Kimlik Numaraları Aday Numarası olarak kullanılacaktır. Başvurunun tamamlanmasını müteakip bütün işlemlerde TC Kimlik Numarası kullanılacaktır. 

 Adaylar bilgilerini ve tercihlerini müracaat tarihinin bitimine kadar sistem üzerinden güncelleyebilecek, son müracaat tarihinden sonra tercih ve başvuru güncellemesi yapılamayacak, müracaat tarihinin sona ermesinden sonra sadece oluşabilecek iletişim ve adres değişiklikleri için MSB Personel Temin Daire Başkanlığına yazılı dilekçe ile başvurulacaktır.

ADAYLARIN TABİ TUTULACAKLARI SEÇİM AŞAMALARI NELERDİR?

 Evrak Kontrol (asıl başvuru),

 Fiziki Değerlendirme,

Kişilik Değerlendirme Testi,

Fiziki Yeterlilik Testi (Spor),

 Sağlık Kurulu Raporu İşlemleri,

Mülakat Sınavı,

Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması.

BAŞVURULARIN DİĞER KOŞULLARI İÇİN TIKLAYINIZ