Bakan Yerlikaya: Son 120 günde 309 terörist etkisiz hale getirildi

Bakan Yerlikaya: Son 120 günde 309 terörist etkisiz hale getirildi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, terörle mücadele operasyonlarına ilişkin yaptığı açıklamada son 120 günde kırsalda ve şehirde 309 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Göçmen kaçakçılığına ilişkin de bilgi veren Yerlikaya, "İstanbul'da 304 operasyon yapıldı. İkamet süresi biten 120 bin 531 yabancı ülkemizden ayrıldı." dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Terör, Uyuşturucuyla Mücadele, Siber Suçlar, Organize Suçlar ve Kaçakçılık, Asayiş, AFAD ile Göçmen Kaçakçılığı" gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yerlikaya, son 120 günde kırsalda ve şehirde gerçekleşen operasyonlarda 309 teröristin etkisiz hale getirildiğini söyledi. Göçmen sayıları ile ilgili rakamları paylaşan Yerlikaya, "İstanbul'da 304 operasyon yapıldı. İkamet süresi biten 120 bin 531 yabancı ülkemizden ayrıldı." ifadelerini kullandı.

Bakan Yerlikaya'nın konuşmasından satır başları şöyle:

Başta terör, organize suçlar, uyuşturucu ve asayiş olmak üzere operasyonlarımızı ülkemizin dört bir yanında sürdürüyoruz. Milletimizin duası ile, ekiplerimizin gayreti ile suç ve suçlularla mücadelemize devam ediyoruz. Operasyon görüntülerini izlediğimizde bile güvenlik güçlerimizin nasıl azimle görevlerini yerine getirdiğine şahit oluyorsunuz. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Görüntüleri sosyal medya hesaplarından anbean paylaşıyorum. Bu mücadeleyi açık ve net şekilde yansıtıyoruz. Bölücü örgüt 1 Ekim'de bakanlığımızın önünde terör eylemi girişiminde bulundu. Kahraman polislerimizin karşılığı ile 2 teröristlerin ölümü ile son buldu.

"PKK/YPG'YE AİT ENERJİ TESİSLERİ BOMBALANDI"

1 Ekim saldırı girişimi örgütün can çekişmesidir. İçinde bulundukları çaresizlik terörün çirkin yüzünü gösterdi. Hemen arkasından başlattığımız kahramanlar oeprasyonu ile mücadelemizin amansız devam ettiğini gösterdik. PKK YPG'ye ait altyapı üst yapı enerjit tesisleri hava unsurlarımızca bombalandı. Hainler yaptıklarının bedelini ödeyecek

AK Parti göreve geldiğinde terör gündemi vardı. 40 yıldır sorunlarımızın ilk sıralarında yer alan PKK kaynaklı terör hükümetlerimiz döneminde bitme noktasına geldi. Türkiye'nin terörle mücadelesinin esası terörü gündemimizden çıkarmaktır. Bir daha terör nedeniyle kapalı yaylamız, tek bir kulübemiz dahi olmayacak.