Üniversiteli gençlere ücretsiz internet hakkının ne zaman başlayacağı belli oldu

Üniversiteli gençlere ücretsiz internet hakkının ne zaman başlayacağı belli oldu
Üniversitede eğitim gören gençlere yönelik olarak aylık 10 GB ücretsiz internet hakkının ne zaman başlayacağı merak ediliyordu. Tarih belli oldu.

Üniversite öğrencilerinin aylık 10 GB ücretsiz internet hakkı bu ay itibarıyla başlayacak. Müjdeli haberi  Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu verdi.   Operatörlerle görüşmelerin tamamlandığını belirten Bakan Uraloğlu, "Gençlere ücretsiz internet bu ay başlar" dedi.

MİLYONLARCA ÖĞRENCİ YARARLANABİLECEK

Bakan Uraloğlu, "3,6 milyon öğrenciyi kapsayacak bir proje. Operatörlerle görüşmeler tamamlandı. Proje hazır. Gençlere ücretsiz internet bu ay başlar." ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son Kabine'nin ardından yaptığı açıklamada, "9 bin 500 lirayı aşmayan cep telefonu ve bilgisayar için toplamda 5 bin 500 lirayı geçmeyen şekilde destek vereceğiz. Cep telefonu için piyasa fiyatının yüzde 44,4'üne, bilgisayarlar için yüzde 16,7'si kadar tutarda destek sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, ücretsiz internet uygulamasıyla ilgili de, "Örgün eğitimdeki üniversiteli gençlerimize bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca aylık ücretsiz 10 GB kota tanımlıyoruz." açıklamasında bulundu.