Gazze için Türkiye'den 3 günlük milli yas kararı

Gazze için Türkiye'den 3 günlük milli yas kararı
İsrail'in Gazze'de 500 kişinin ölümüne neden olan hastane saldırısı sonrası Türkiye, 3 günlük milli yas ilan edecek.

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Gazze'de 500 kişinin hayatını kaybettiği hastane saldırısı nedeniyle 3 gün süreyle milli yas ilan edileceğini duyurdu.

Zengin açıklamasında, "Şimdi biliyorsunuz, yaşadığımız çok elim olaylardan sonra milli yas ilan edebiliyoruz. Bugün gün içerisinde Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle 3 günlük bir milli yas ilan edilecek. Genel Kurul'daki bütün siyasi partilerin de bundan memnuniyet duyacağına eminim. Bu, bizim özellikle TBMM olarak ve başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin bütün unsurlarıyla beraber bu konuyu hangi seviyede algıladığımızın görülmesi açısından önemlidir diye düşünüyorum. Sanıyorum Genel Kurul devam ederken bugün içinde nihayetlenmiş olur. Cumhurbaşkanlığı kararnamesini de burada paylaşırız. 3 günlük milli yasın bu konunun idraki açısından Türkiye'nin bir örneklik teşkil edeceğine de inanıyorum" dedi.

NE OLMUŞTU?

Gazze'yi abluka altına alan ve bombalar yağdıran İsrail, Gazze'de dün Baptist Hastanesi’ni (El-Ehli Arab Hastanesi) vurmuş ve birçoğu çocuk 500 kişinin ölümüne yol açmıştı.

Saldırıya Türkiye başta olmak üzere dünyadan büyük tepkiler gelmiş, İstanbul dahil dünyanın farklı yerlerinde İsrail'e karşı protestolar düzenlenmişti.

Türkiye'nin dört bir yanında Gazze'de ölenler için gıyabi cenaze namazları kılınmış ve selalar verilmişti.

[related-posts id="1313" color="bg-primary"][/related-posts]