SODİMER Bilim Kurulu öğretmenlikte mülakat dosyası hazırladı

SODİMER Bilim Kurulu öğretmenlikte mülakat dosyası hazırladı
Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Araştırma Merkezi (SODİMER) Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan öğretmenlikte mülakat konusunda ilgililere sunulmak üzere bir dosya hazırladıklarını duyurdu.

Öğretmenlikte mülakatın kaldırılmasına yönelik sosyal medya üzerinden çağrılar devam ederken son gelişmeler de adaylar tarafından takip ediliyor. Bir yandan öğretmen atamaları için de gözler MEB'e çevrildi. KPSS sınavları ve mülakatlarla öğretmen atamalarını yapan Milli Eğitim Bakanlığı, yeni öğretmen atama süreci için çalışmalar gerçekleştiriyor.

SODİMER DOSYA HAZIRLADI

Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Araştırma Merkezi (SODİMER) Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan sosyal medya hesabından sık sık öğretmenlikte mülakata karşı yapılan çağrılara destek veriyor. Prof. Eraslan, sosyal medya hesabından yaptığı son paylaşımda önemli bir çağrıda bulundu

İşte Prof. Dr. Eraslan’ın o paylaşımı;

MÜLAKATTA KENDİNİZİ KULLANDIRTMAYIN

“O tag bu tag saçmalığımdan ziyade @SodimerTr bilim kurulu ilgililere sunulacak mülakat dosyasını hazırladı. Sevgili gençler mülakat konusunda kendinizi kullandırtmayın. Kimsenin de reklam  aracı olmayın. Bilgisiz kişilerden de medet ummayın. Tek rehber bilim ve akıl unutmayın…

MÜLAKAT ÜZERİNE

“Mülakat; bilindiği üzere iş başvurularında ve kabul süreçlerinde kullanılmakla birlikte genel olarak eleştirilen bir uygulamadır. Mülakatların hedeflenen amaca yönelik etkili olarak uygulanması; uygulama öncesinde hem kullanılacak araçlara ve ortama yönelik hem de jüri üyelerinin puanlayıcı davranışlarına yönelik hazırlık yapılmasını gerektirmektedir. Bireylerin seçilecek olduğu alan ve düzeylerine göre mülakat türü değişebilmektedir.”