Savaş değil duvar önlemi

Savaş değil duvar önlemi
Savaş anında alınan önlemleri anımsatan bu manzara Maltepe Zümrütevler’den. KİPTAŞ Yeşiltepe Evleri’nin istinat duvarı 10 aydır çökme riskiyle karşı karşıya. Duvarın yapımı için herkes sorumluluktan kaçınca böyle önlem alındı. Mahalle muhtarı, "Yol çok dar. Öğrenciler okula giderken mecbur duvarın dibinden gitmesi gerekiyor. Ölümle burun burunalar. Duvar yıkıldı yıkılacak ama kim yapacak belli değil" dedi.

ERCAN ÖZTÜRK / ÖZEL HABER

Maltepe Zümrütevler Mahallesi’nde bulunan KİPTAŞ Yeşiltepe Evleri’nin etrafını çevreleyen istinat duvarı günden güne kayıyor. Ocak ayında fark edilen bu durumun ardından site yönetimi harekete geçti. İlk olarak site içerisinde duvarın yapımı için toplantı yapıldı. Ancak maliyetler yüksek çıkacağı için kimse buna yanaşmadı. Toplantıya katılan site sakinleri sorumluluğun KİPTAŞ’ta olduğunu belirterek, duvarın kendileri tarafından yapımına karşı çıktılar. Yeşiltepe Site Yönetimi bunun üzerine KİPTAŞ’a başvurdu. Ancak herhangi bir sonuç elde edilmedi

WhatsApp Image 2023-10-05 at 07.19.16 (1)

KENDİ ÖNLEMLERİNİ ALDILAR AMA...

Yeşiltepe Site yönetimi, ortada kalan istinat duvarı için savaş bölgelerinde mevzileri andıran bir önlem aldı. İstinat duvarının etrafına kumlar dökülüp etrafını betonlarla sardılar. Yol çok dar olduğu için okula giden öğrenciler veya işe giden vatandaşlar araba altında kalmamak için mecbur duvarın dibinden geçmesi gerekiyor.

WhatsApp Image 2023-10-05 at 07.19.18

"ENDİŞELİYİM, BENİM ÇOCUĞUM DA ORADAN GEÇİYOR!"

Master Haber’e konuşan Zümrütevler Mahalle Muhtarı Serkan Aslan, "Burası Ocak ayından beri böyle. Neredeyse her gün burasıyla ilgili şikayet geliyor. Herkes endişeli. Çocuklarımız okula giderken oradan geçiyor. Yol dar olduğu da için alternatif yok. Mecbur duvarın dibinden geçmeleri gerekiyor. Site yönetimiyle sürekli konuşuyoruz. Kimin yapacağına yönelik karmaşa var. Belediyeler müteahhit firmanın sorumluluğunda demişler. Site yönetimi çok maliyetli olacağından yapamıyor. KİPTAŞ’a başvurulmuş ama ne sonuç çıktığı belli değil. Yapacağız demişler ama herhangi bir tarih verilmemiş. Açıkçası çok endişeliyiz. Benim çocuğum da oradan geçiyor. Hem bir muhtar hem de öğrenci babası olarak bende çok endişeliyim" diye konuştu.

WhatsApp Image 2023-10-05 at 07.19.15