'Rezillik' tartışması büyüyor! "Ben seçilmiş başkanım"

'Rezillik' tartışması büyüyor! "Ben seçilmiş başkanım"
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Sultangazi İlçe Başkanı Kemal Avseren arasında yaşanan ‘rezillik’ tartışması büyüyor. Avseren’in "Ben seçilmiş başkanım. Sizin programınızla ilgili toplu mesajı özel kaleminiz bildiriyor. Onlardan bir talep gelmedi" yanıtı İBB TV tarafından kesildiği ortaya çıktı. İmamoğlu’nun Genel Merkezi destekleyen ilçe başkanlarına yönelik davranışlarının tabanda büyük rahatsızlıklara neden olduğu öğrenildi.

Ercan Öztürk / Master Haber 

İBB geçtiğimiz günlerde İstanbul’un değişik ilçelerinde 10 kreşin temel atma törenini gerçekleştirdi. O törenlerden biri de Sultangazi’de gerçekleşti. İmamoğlu, temel atma törenine katılımın az olmasına ‘Rezillik’ diyerek tepki gösterdi. O sırada birileri İmamoğlu’nun kulağına ‘Basın burada’ dese de ‘Hiç önemli değil basın masın’ yanıtını verdi.

Master Haber’den Ercan Öztürk temel atma töreninde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Sultangazi CHP İlçe Başkanı Kemal Avseren’in İBB TV tarafından kesilen o tartışmasının detaylarına ulaştı. İmamoğlu’nun da katıldığı ilçe başkanları toplantısında İmamoğlu’nu destekleyen Zeytinburnu İlçe Başkanı Metin Doğan ile Genel Merkezi destekleyen Sultangazi İlçe Başkanı Kemal Avseren arasında tartışma çıktı. İkili arasında yaşanan bu tartışmaya diğer ilçe başkanları da dahil oldu. Avseren’e burada herhangi bir yanıt vermeyen İmamoğlu, Sultangazi’deki temel atma töreninde gösterdiği tepki bir anda tabanı hareketlendirdi.

REZİL DEĞİL SEÇİLMİŞ BAŞKANIM!

İmamoğlu, törende katılımın az olduğunu görünce, "Sen kendi üyene burada büyükşehir belediyesinin temelini duyurmuyorsan, rezillik" dedi. Bu sırada İmamoğlu’nun yanında bulunan bir kişi, "Basın burada" diye uyarıda bulunsa da İmamoğlu "Hiç önemli değil basın masın" yanıtını verdi. Avseren’in İBB TV tarafından kesilen yanıtı ise şöyle oldu: "Ben rezil değilim. Ben seçilmiş bir ilçe başkanıyım. Sizin özel kaleminiz bu tip etkinliklerde bize mesaj atın ya da atmayın diyor. Bu etkinlikte böyle bir bildirimde bulunmadı" yanıtını verdi.

BU TARTIŞMA İYİ OLMADI

Basın önünde yaşanan bu tartışmayla ilgili Master Haber’e konuşan bir ilçe başkanı, "Seçime giderken bu tartışmalar hoş olmuyor. Sultangazi İlçe Başkanı siyaseten Ekrem İmamoğlu’na karşı olduğu için bu tepkiyi gördü. Kendisini destekleyen Metin Doğan’la tartıştığı için Sultangazi İlçe Başkanına tepki gösterdi. Kimse kimseyle aynı çizgide durmak zorunda değil. Kimse kimseyi de neden orada durduğuyla ilgili eleştiremez. Tartışmanın yeri parti içerisidir. Tartışmanın yeri il kongresidir." ifadelerini kullandı.