Rezidans çetesine iki bin yıla kadar hapis istemi! Daire başına 10 bin lira almış

Rezidans çetesine iki bin yıla kadar hapis istemi! Daire başına 10 bin lira almış
Esenyurt’ta 212 daireyi 850 kişiye satan suç örgütüyle ilgili iddianame tamamlandı. Çete liderlerine 2 bin yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Tutuklu olarak yargılanan noter katibi Fikriye Çağla Ö., ‘nün iddianamedeki ifadelere göre daire başına 10 bin lira aldığına yer verildi. Ö.,’nün parayı genelde mesai bitiminde konut projesinin altında bulunan dükkanlarda aldı, anlatılırken, bazı sanıkların telefonunda noter katibi Ö.’ye yapılan banka ödemesinin çıktıları bulundu.

Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı, dört defa operasyon düzenlenen Esenyurt FLY Butik Residance çetesiyle ilgili 590 sayfalık bir iddianame hazırladı. TC vatandaşı olmak için mülk alan çok sayıda yabancı uyruklu vatandaşa hileli satışlar yapmışlar.

 İddianamede Nihat Akyüz, Çetin Şimşek, Abulsemet Kızılağaç, Mehmet Özçelik ve Fatih Dere adlı şüphelilerin örgüt yöneticisi olarak yer aldı. İddianamede 86 kişi ve 11 şirket şüpheli olarak yer alıyor. Çete liderleri ve yöneticileri hakkında "tacir veya şirket yöneticisi olan ya da şirket adına hareket eden kişilerin ticari faaliyetleri sırasında, kooperatif yöneticilerinin kooperatifin faaliyeti kapsamında dolandırıcılık", "nitelikli yağma", "nitelikli hırsızlık", "konut dokunulmazlığını ihlal etme", "mala zarar verme", "silahla tehdit", "güveni kötüye kullanma", "yaralama", "silahla yaralama", "suç örgütünün isimlerini kullanarak tehdit", "hakaret", "kişilerin huzur ve sükununu bozma", "suç delillerini yok etme", "gizleme veya değiştirme", "ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma", "suç işlemek amacıyla örgüt kurma" suçlarından dava açıldı. Örgütün tepe isimlerine 2 bin yıla kadar hapis istendi.

PARAYI YATIRIP DEKONT ATMIŞLAR

Çete üyelerinden Fikriye Çağla Ö., Büyükçekmece 20’nci Noterliğinde noter katibi olarak görev yapıyor. Çete üyelerinin maddi olarak zor günler geçiren Fikriye Çağla Ö.’e her satıştan sonra 10 bin lira verdiği ortaya çıktı. Dosyada tutuklu olan bazı sanıkların telefonlarında noter katibinde banka üzerinden yapılan ödemenin dekontlarına rastlandı. Ödemelerin satışı yapılan dairelerin altında bulunan dükkanlarda yapıldığı anlatıldı.

VATANDAŞLIK İÇİN YABANCILARA HİLELİ SATIŞLAR YAPMIŞLAR

Çete üyelerinin daha ikna edici olmak için devlet dairelerinde görev yapan bazı memurların çocuklarını çeteye almış. Eski Esenyurt Tapu Müdür Yardımcısı Tacettin D.’nin oğlu Fatif D. ‘nin yabancılara satış yaparken, ‘Benim babam eski esenyurt Tapu Müdür Yardımcısı. Sizin vatandaşlık işlemlerini hallederim ‘dediği dosyada anlatıldı. Fatih D. ile Örgüt lideri Nihat A. ‘ün bu yöntemle çok sayıda yabancıya hileli satışlar yapmış

SİZİ DEPORT ETTİRİRİM

Dosyada tutuklu olarak yargılanan Mevlüt K.’in Küçükçekmece'de polis memuru olarak aktif bir şekilde görev yaptığı öğrenildi. Polis memuru K., sitede imza toplayarak kendisini site yöneticisi seçtirdi. Çok sayıda hukuksuz kararlar alıp, paralar toplayan polis memuruna karşı çıkan yabancı uyruklu site sakinlerine, ‘Ben polis memuruyum. Hala da görev yapıyorum. Siz burada kaçak konumundasınız. Beni kızdırmayın size deport etiririm’ diyerek tehdit etmiş. Çok sayıda yabancı uyruklu vatandaş deport edilme korkusuyla alınan hukuksuz kararların tamamına imza atmışlar.