Rezidans çetesi iddianamesine yer alan şoke eden ifadeler: Girerseniz cenazeniz çıkar

Rezidans çetesi iddianamesine yer alan şoke eden ifadeler: Girerseniz cenazeniz çıkar
Esenyurt’ta rezidans çetesine yönelik hazırlanan iddianameden şoke eden detaylar ortaya çıktı. Çetenin iki numaralı ismi ‘Başkan’ lakaplı Çetin Şimşek’in daha önce aleyhinde ifade verdiği Eşref Üretken’i, Benim 2010-2016 tane dairem var. Burada biri birimizi de vursak bir lira vermem’ diyerek tehdit ettiği ses kaydı da delil olarak sunuldu. Projede dairelerini görmeye gidenlerin eli silahlı kişilerce "Buraya giremezsiniz. Girerseniz cenazeniz çıkar" diye tehdit edildikleri ortaya çıktı.

ERCAN ÖZTÜRK / ÖZEL HABER

Esenyurt’ta 2012 daireyi 880 kişiye satan ‘Rezidans çetesi’ ile ilgili hazırlanan detaylara Master Haber’den Ercan Öztürk ulaştı. Fly Butik Residance isimli projenin müteahhidi Metin Uçar, imzasının taklit edilerek projeden dairelerin ikinci, üçüncü hatta dördüncü kişilere satıldığını iddia ederek Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Uçar, buradan sahte imzayla daire alan bir vatandaşı tanık olarak gösterdi. Konuşma dökümünde ‘Y’ olarak geçen şahsın ‘X’ olarak geçen çetenin iki numaralı lideriyle konuştuktan sonra ifadesini değiştirmek için avukat istediği görülüyor. İşte ikili arasında geçen o konuşma:

TEHDİTLE İFADE DEĞİŞTİRTMİŞLER

X Erkek Şahıs: Ben senin iddianı da kabul etmiyorum hesabını çıkartın. 2010 2016 tane dairem var yemin ediyorum burdan kimse bir lira alamaz. Allah'ın olmasın her gün burada birbirimizi vursak da ben kimseyi buraya da koymam kimseye bir lira para vermem.

Y Erkek Şahıs: Metin UÇAR’ı …

X Erkek Şahıs: Bak Metin UÇAR diyor ki … bunu demezse masada ben namussuzum hadi bana inanmıyorsan ona da söyle

Y Erkek Şahıs: Metin UÇAR demişse şerefsizdir

Z Erkek Şahıs: Metin UÇAR demişse sende de abi

Y Erkek Şahıs: Metin UÇAR sana kendisi mi söyledi

X Erkek Şahıs: Şeref diyorum lan şeref şeref demesin o. çocuğuyum

Y Erkek Şahıs: anladım abi küfür etme niye küfür ediyorsun

X Erkek Şahıs: Abi değiştir

Y Erkek Şahıs: Tamam abi… Avukat çağır gelsin

X Erkek Şahıs: Yarın 12'ye kadar avukat aşağıda gel ben sana avukat vereyim git adliyede yaz yanlış yönlendirilmesin, buranın eski taşeron olduğundan Metin UÇAR'ın yanlış yönlendirmesiyle ben bu iddia da bulundum ben yaptığım işin karşılığını zaten alıyorum herhangi bir sorunum yoktur bunu diyeceksin kardeşim

Y Erkek Şahıs: Metin UÇAR onu demişse ben de derim

X Erkek Şahıs: Yarın 12'ye kadar sana bir şey demiyorum

Y Erkek Şahıs: … Avukatı bana yönlendir

X Erkek Şahıs: … Hepinize avukat ayarlarım.


YUVARLAK AT, İÇİNE DE BİR ÇARPI MARPI AT

İki çete üyesinin bir video kaydında yaptığı konuşma dökümünde, evraklara nasıl imza attıklarıyla ilgili şu konuşma geçiyor:

Y ŞAHIS: Alo

X ŞAHIS: Ufuk abi. Abi şu şey vardı ya yüzükçü

Arka Plandaki Konuşan Şahıs: Bu Yemen, Yemen

X ŞAHIS: Yemenli

X ŞAHIS: Ahmet

Y ŞAHIS: Evet

X ŞAHIS: Seni bekliyor abi, ne yapacaksın onu, nasıl yapacaksın, beklesin mi, gitsin mi?

Y ŞAHIS: Ne için?

X ŞAHIS: Bu kağıda, kağıda kaşe basman gerekiyormuş Ahmet isimli şahıs: Bu yazıyı imzalat … (Burada arka plandaki konuşan şahsın Ahmet isimli şahıs olduğu değerlendirilmiştir.)

X ŞAHIS: İmza, imza atmamışsın diyor, imza atın diyor.

Y ŞAHIS: Abi karala ver ya, ben de karalayıp veriyorum yani, kendi resmi imzamı atmıyorum ki zaten, karala yuvarlak yap, bi tane çarpı marpı yap ver abi ya ben de kendi resmi imzamı atmıyorum yani …

X ŞAHIS: Tamam abi

BURAYA GİRERSENİZ TABUTUNUZ ÇIKAR

Çetenin projeden gerçek satışla daire alanları ölümle tehdit ettikleri tüm detaylarıyla 590 sayfalık iddianamede yerini aldı. Ufuk Sekreter,in ifadesi çetenin nasıl çalıştığını gözler önüne serdi. Sekreter,’ Tüm birikimimle bu projeden beş adet 1+1 daire satın aldık. Metin Uçar’a güvendiğim için proje aşamasında sözleşmeyle satın aldık. Daha sonraki süreçte dairelerin başkalarına satıldığını öğrendik. Bir kış günü eşimle birlikte projenin olduğu yere gittik. Etrafta silahlı kişileri gördük. Kapıdaki kişilere burada beş dairemin olduğunu, onları görmek için geldiğimi söyledim. Karşımdaki kişi, ‘Giremezsiniz. Buraya girerseniz tabutunuz çıkar’ diye beni tehdit etti. Yanımda eşim olduğu için ayrılmak zorunda kaldım’ dedi.

NOTER KATİBİNİ TELEFONLA UYARMIŞ!

Fly Butik Residance projesinin müteahhidi Metin Uçar’ın sahte imza ve sözleşmelerle satış yapan Büyükçekmece 20’nci Noter Katibi Fikriye Çağla Öztürk’ü uyardığı ortaya çıktı. Uçar’ın noter katibine kendi imzasıyla kendisi adına atılan sahte imza örneğini noter katibine atarak satışların sahte olduğunu söylemiş. Uçar ayrıca noter katibi Fikriye Çağla Ö.’e ‘Sizin her satıştan 10 bin lira aldığınız konuşuluyor’ diyerek uyarılarına devam ettiği görülüyor. Noter katibinin bu mesajlara herhangi bir yanıt yazmadığı görüldü.

ANNESİNE DE PARA YATIRILMIŞ

Rezidans çetesinin rüşvet ağı 590 sayfalık iddianamede detaylarıyla yer aldı. Çetenin lider kadrosunda bulunan Mehmet Özçelik’in noter katibi Fikriye Çağla Ö.’ün annesinde IBAN üzerinden para yatırıp dekontunu da noter katibine göndermiş.