Prof. Dr. Orhan Şen'den dikkat çeken hava durumu açıklaması: 'Başımızı ağrıtacak gibi'

Prof. Dr. Orhan Şen'den dikkat çeken hava durumu açıklaması: 'Başımızı ağrıtacak gibi'
Son hava durumu raporlarına göre, ülkemizde yaklaşan günlerde kar yağışı beklenmiyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalara göre, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kar yağışının az olması dikkat çekiyor. Konuyla ilgili olarak uzmanlardan da açıklamalar geldi.

Prof. Dr. Orhan Şen, Balkanlar ve Sibirya üzerinden gelen meteorolojik sistemlerin etkisinin bu dönemde azaldığını belirtti. Bu yıl çoğunlukla Akdeniz üzerinden gelen hava kütlelerinin etkili olduğunu ve bu nedenle hava sıcaklıklarının arttığını ve kar yağışının azaldığını ifade etti.

Ancak, Şen'in uyarısına göre, değişen hava rejimleri ve sıcaklık artışları beraberinde ani ve şiddetli yağışlar ile hortum riskini de getirebilir. Dolayısıyla, vatandaşların dikkatli olması gerektiği vurgulanıyor.

Bugün için, ülkemizin güneydoğu kesiminde yağmur ve Doğu Anadolu'da karla karışık yağmur görülmesi bekleniyor. Ancak genel olarak yağış beklenmiyor ve sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. İstanbul'da hava 14 derece, Ankara'da 13 derece, Antalya'da 20 derece, İzmir'de 18 derece ve Diyarbakır'da 14 derece olarak ölçüldü.