Prof. Dr. Naci Görür'den New York Times'a: İstanbul'da büyük kaos yaşanacak

Prof. Dr. Naci Görür'den New York Times'a: İstanbul'da büyük kaos yaşanacak
Amerika'nın önde gelen gazetelerinden New York Times'a konuşan Prof. Dr. Naci Görür, olası İstanbul depremiyle ilgili tüyler ürperten açıklamalarda bulundu. İstanbul'un depreme hazır olmadığını vurgulayan Görür, "Çöken binalar on binlerce kişiyi enkaz altında bırakacak. Dar yolların kapanmasına ve yardımların aksamasına yol açacak. İstanbul’da büyük kaos yaşanacak." ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Naci Görür, olası İstanbul depremiyle ilgili öngörülerini New York Times gazetesine değerlendirdi. İstanbul için 'endişeli' olduğunu ifade eden görür, olası İstanbul depreminde kaos yaşanacağını söyledi.

"İKİ SAAT BOYUNCA AĞLADIM"

Ben Hubbard ve Şafak Timur imzalı haberde, “Deprem uyarıları ona şöhreti getirdi. Daha fazla kişinin kendisini dinlemesini istiyor. Naci Görür depreme hazırlık çağrılarıyla Türkiye’de herkesin tanıdığı biri oldu. Ancak verilen tepkiden hayal kırıklığı duyuyor ve İstanbul için çok endişeli” ifadeleri yer aldı.

6 Şubat gecesi enkaz altında kalan bir kadının ve kızının kendisini arayıp “Bizi kurtarın” dediğini, ancak daha sonra onlara ne olduğunu asla öğrenemediğini söyleyen Görür, “İki saat boyunca ağladım. Jeologlar olarak depremin geldiğini söyleyip yazmaktan yorulduk.” dedi.

"İSTANBUL'DA BÜYÜK KAOS YAŞANACAK"

New York Times'a olası İstanbul depremiyle ilgili öngörülerini de dile getiren Görür, İstanbul konusunda endişeli olduğunu ifade etti.

İstanbul'un deprem için hazır olmadığını ekleyen Görür, şunları kaydetti:

"Çöken binalar on binlerce kişiyi enkaz altında bırakacak. Dar yolların kapanmasına ve yardımların aksamasına yol açacak. İstanbul’da büyük kaos yaşanacak"

20 yıl önce memleketi Elazığ için de fay hattı uyarısında bulunduğunu söyleyen Profesör, "Beni alkışladılar ama asla ciddiye almadılar. 2020’de yaşanan 6,7 büyüklüğündeki deprem sonrası bana inanmaya başladılar" ifadelerini kullandı.