Prof. Dr. Ahmet Ercan Türkiye'de depreme en güvenli yeri açıklayıp bir il için de korkutan uyarıyı verdi

Prof. Dr. Ahmet Ercan Türkiye'de depreme en güvenli yeri açıklayıp bir il için de korkutan uyarıyı verdi
Türkiye'de gerçekleşebilecek depremleri tek tek sıralayan Prof. Dr. Ahmet Ercan bu kez en güvenilir ili açıkladı. Prof. Dr. Ercan ayrıca "Bu kent büyümemeli" diyerek tehlikeye de dikkat çekti.

Tarih 6 Şubat'ı gösterdiğinde 11 ilimizde asrın felaketi yaşandı. Kahramanmaraş merkezli depremin yaraları sarılmaya çalışılırken, uzmanlar Türkiye'de olabilecek depremleri tek tek sıralıyor. Son olarak Prof. Dr. Ahmet Ercan, bir ilimize dikkat çekti. Kentin büyümemesi gerektiği konusunda uyarılarda bulunan Ercan, depreme karşı en güvenilir yeri de açıkladı. İşte Prof. Dr. Ahmet Ercan'ın dikkat çeken açıklamaları...

İSTANBUL'UN YANI BAŞINDAKİ İLE DİKKAT ÇEKTİ

Ercan paylaşımında "Şu illerin gelecekte görebileceği en büyük deprem;Yalova;M6,4, Yozgat; < M5,7. Yalova M7,5’luk deprem üretebilecek Kuzey Anadolu Kırığının güney ile kuzey kollarının doğrudan/yakın etki alanları içindedir.Yerleşim yeri ise yüksek deprem ile uçkun(heyelan) duyarlıdır. Kent büyümemeli." ifadelerini kullandı.

DEPREM BAKIMINDAN TÜRKİYE'NİN EN GÜVENLİ İLİNİ AÇIKLADI
Ercan bir sonraki paylaşımında ise "Yozgat, konum olarak deprem bakımından Türkiye’nin en güvenli illerinden biridir." dedi.