Müslüme Yağal'ın ölümüne ilişkin davada yeni gelişme! Dedeye çocuğa cinsel istismar ve kasten öldürme suçlaması...

Müslüme Yağal'ın ölümüne ilişkin davada yeni gelişme! Dedeye çocuğa cinsel istismar ve kasten öldürme suçlaması...
Müge Anlı'nın ortaya çıkardığı 3 yaşındaki Müslüme Yağal'ın ölümü Türkiye'nin gündemine oturmuştu. Dedesi, aynı zamanda babası olan kişi çocuğa cinsel istismar ve kasten öldürme suçlaması ile cezalandırılması talep edildi. Dava mütalaası açıklandı.

Günlerce konuşulan, herkesin yüreğini dağlayan 3 yaşındaki Müslüme Yağal'ın ölümü Müge Anlı ile Tatlı Sert programında işlenmişti. Müslüme'nin dedesi, aynı zamanda babası çıkmıştı. Dede H.Y. çocuğa cinsel istismar ve kasten öldürme suçlarıyla yargılandı. Dava mütalaası açıklanırken, duruşma 17 Ekim'e ertelendi.

MÜSLÜMA YAĞAL'IN ÖLÜMÜNE İLİŞKİN DAVA GÖRÜLDÜ

Mersin'in Gülnar ilçesinde, 3 yaşındaki Müslüme Yağal'ın ölümüne ilişkin biri tutuklu 4 yakınının yargılandığı davada esasa ilişkin mütalaa açıklandı. 
  Silifke 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Müslüme Yağal'ın 19 Kasım 2021'de ölü bulunmasına ilişkin tutuklanan büyükbabası H.Y., cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Tutuksuz sanıklar anne S.Y., büyükanne A.Y. ve suça sürüklenen ağabey O.Y. 'nin yer almadığı duruşma salonunda, taraf avukatları hazır bulundu. 

ÇOCUĞA CİNSEL İSTİSMAR VE KASTEN ÖLDÜRME İLE SUÇLANDI
Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasında, tutuklu H.Y.'nin; Müslüme'ye karşı "kasten öldürme", "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" ve "cinsel amaçla cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından cezalandırılmasını istedi. 
H.Y.'nin ayrıca gelini S.Y.'ye karşı "nitelikli cinsel saldırı" suçundan ve bu saldırı sonucunda gelininden doğduğu belirlenen A.Y.'ye karşı "çocuğun cinsel istismarı"ndan cezalandırılması talep edildi.   Mütalaada, "suçluyu kayırmak"tan yargılanan tutuksuz sanıklar büyükanne A.Y. ve ağabey O.Y.'nin beraatı, anne S.Y.'nin ise cezalandırılması istendi. 

DAVA ERTELENDİ

Mahkeme heyeti, mütalaaya karşı savunmaların hazırlanması için duruşmayı 17 Ekim'e erteledi.