Milli Güvenlik Kurulu toplantısı başladı! İşte masadaki konular

Milli Güvenlik Kurulu toplantısı başladı! İşte masadaki konular
Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yaklaşık 2 ay aranın ardından toplandı. Toplantıda, terörle mücadele, bölgesel ve uluslararası gelişmelerin ele alınması bekleniyor. Öte yandan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, kritik toplantıya ilk kez katıldı.

Milli Güvenlik Kurulu, yaklaşık 2 ay aranın ardından Beştepe'de toplandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık ettiği toplantıda terörle mücadele, bölgesel ve uluslararası gelişmeler ele alınacak.

Saat 15.50'de başlayan toplantıya Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlık ederken, Orgenral Metin Gürak toplantıya ilk kez katıldı.

BÖLGESEL GELİŞMELER ELE ALINACAK

Azerbaycan tarafından Karabağ'da başarıyla gerçekleştirilen antiterör operasyonu ile bölgede yaşanan gelişmelerin de MGK'da değerlendirilmesi bekleniyor.

Rusya-Ukrayna savaşındaki son durum ile Rusya'nın çekilmesiyle son bulan tahıl sevkiyatı konusunun da Kurul'da ele alınması öngörülüyor.

ORGENERAL GÜRAK İLK KEZ KATILDI

Milli Güvenlik Kurulu toplantısına Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ilk kez katılıyor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.