Meteoroloji'den son dakika yağış uyarısı geldi! İstanbul dahil olmak üzere yağış günlerce sürecek

Meteoroloji'den son dakika yağış uyarısı geldi! İstanbul dahil olmak üzere yağış günlerce sürecek
Havalar ülkemizde yavaş yavaş soğumaya başlarken Meteoroloji Genel Müdürlüğü bu hafta için bir son dakika uyarısı geldi. Raporda İstanbul dahil Marmara ve Karadeniz bölgesinde sağanak yağışın etkili olacağı ifade edildi.

Meteoroloji'den son dakika gelen yağış uyarısında İstanbul dahil Marmara ve Karadeniz böylesinde sağanak yağışın etkili olacağı ifade edildi. 

YURDUN GENELİ PARÇALI BULUTLU 

Meteoroloji’den alınan tahminlere göre, yurdun genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Akdeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Muğla, Kütahya, Afyonkarahisar, Denizli, Eskişehir, Konya’nın batısı, Tokat ve Karaman çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

indir-1

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, Batı Karadeniz kıyıları ile Van ve Bitlis çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara ve Kuzey Ege ile Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda toz taşınımı beklendiğinden görüş mesafesin düşme, hava kalitesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

MARMARA'DA SAĞANAK UYARISI 

İstanbul dahil Marmara’da da sağanak uyarısı yapıldı. Sakarya başta olmak üzere,  Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde beklenen sağanak yağışların yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda vatandaşlar uyarıldı. Yağışlar saat 13.00 ile aynı 21.00 saatleri arasında bekleniyor.