Meteoroloji'den son dakika uyarısı! "Çok kuvvetli geliyor" diyerek açıkladı! Yağmur ve kar o bölgelerde etkili olacak

Meteoroloji'den son dakika uyarısı! "Çok kuvvetli geliyor" diyerek açıkladı! Yağmur ve kar o bölgelerde etkili olacak
Ülkemizde havalar soğumaya devam ederken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika kar ve yağmur uyarısı geldi. Açıklanan rapora göre Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu (Malatya hariç), Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli yağış beklendiği açıklandı. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun doğu kesimlerinin yükseklerinde ise kar beklendiği ifade edildi.

Yurdumuzda sonbahar günleri yaşanırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü bazı bölgeleri tek tek işaret ederek son dakika kar ve yağmur uyarısında bulundu. Ülkemizin genelinin parçalı bulutlu olduğu belirtilirken   Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile İstanbul, Kayseri, Sivas ve Tokat çevrelerinin yağışlı olacağı açıklandı. 

yagis-dhIP_cover.jpg-1

SAĞANAK YAĞIŞ YOLDA! 

Meteoroloji'nin açıkladığı rapora göre, etkili olacak sağanak yağışların, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu (Malatya hariç), Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun doğu kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde iç kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

O BÖLGELERDE KARLA KARIŞIK YAĞMUR BEKLENİYOR  

Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun doğu kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması beklendiği belirtildi.

saganak-yagis-uyarisi-meteorolojiden-son-dakika-yagmur-uyarisi-29-haziran-2023-ZQba

SARI VE TURUNCU UYARI GEÇİLDİ 

Meteoroloji, Giresun için sarı, Rize, Trabzon ve Artvin için turuncu uyarıda bulundu.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu (Malatya hariç), Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; öğle saatlerinden sonra Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.