Meteoroloji'den son dakika açıklaması! Saat vererek uyardı! İşte kritik uyarının yapıldığı 10 il

Meteoroloji'den son dakika açıklaması! Saat vererek uyardı! İşte kritik uyarının yapıldığı 10 il
Ülkemizde son günlerde etkili olan soğuk havalar yerini yağışlı havalara bırakmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise saat vererek 3 kente "turuncu, 7 ilimiz içinde "sarı" kodlu uyarıda bulundu.

Ülkemizi birden terk eden sıcak havalar yerini soğuk ve yağışlı günlere bıraktı. Yurdun belirli bölgelerinde yer yer etkili olan sağanak yağışlar için Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yeni uyarı geldi. 

Screenshot_11-8

3 KENTE TURUNCU 7 KENTE SARI KODLU UYARI

Meteoroloji'den yapılan son dakika açıklamasına göre; bu gece saatlerinden itibaren Orta ve Doğu Karadeniz'de şiddetli sağanak bekleniyor. Gece saatlerinde başlayacak yağışın sabah saatlerine kadar Ordu ve Giresun'da, öğle saatlerine kadar Trabzon, Artvin ve Rize çevresinde şiddetli olacağı bildirildi. Öte yandan Akdeniz bölgesinde beklenen sağanağın ise yarın sabah 06.00'ya kadar etkili olacağı öğrenildi. Meteoroloji yarın için 3 kente "turuncu, 7 ilimiz içinde "sarı" uyarıda bulundu

İLLER SIRALANDI 

Yağışın, yarın sabah saatlerine kadar Ordu ve Giresun'da, öğle saatlerine kadar Trabzon ve Artvin'de kuvvetli (21-50 kg/m2), Rize çevreleri ile Artvin'in kuzey ve kıyı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Screenshot_12-6

AKDENİZ'E DE UYARI GELDİ 

Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün Antalya, Isparta'nın güneyi, Burdur'un doğusu, Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay’ın batısı ile Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yağış anından kuvvetli rüzgar ve kıyı kesimlerde hortum riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. Sağanağın yarın sabah 06.00'ya kadar süreceği belirtildi.

İŞTE UYARI YAPILAN 10 İL 

Meteoroloji'den edinilen son bilgilere göre Trabzon, Artvin ve Rize için "turuncu", Adana, Giresun, Mersin, Orda, Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye içinse "sarı" alarm verildi.