Meteoroloji İstanbul dahil 43 il uyardı! Bir şehrimizde eğitime ara verildi

Meteoroloji İstanbul dahil 43 il uyardı! Bir şehrimizde eğitime ara verildi
Günlerdir süren sağanak yağış yurt genelinde bu hafta da etkisini sürdürecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul dahil 43 ili uyardı. Samsun'da eğitime bir gün ara verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni haftaya uyarılarla başladı. İstanbul dahil 43 ile sarı ve turuncu kodlu uyarılarda bulundu. Sel riskine dikkat! Samsun'da şiddetli yağış nedeniyle okullara bir gün ara verildi. İşte hava durumu...

SAĞANAK YAĞIŞA DİKKAT!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun (Şanlıurfa hariç) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların: Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Adana, Osmaniye, Ankara, Çankırı, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevreleri ile Hatay'ın kıyı kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli, Doğu Karadeniz kıyıları ile, Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Ordu çevrelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI VE RÜZGAR

Hava sıcaklığının İç ve doğu kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın kuzey kesimlerde kuzey, yurdun güney kesimlerinde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış anında yer yer kuvvetlice esmesi bekleniyor.

43 İL İÇİN SARI VE TURUNCU KODLU ALARM

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün "MeteoUyarı" sisteminde; İstanbul dahil 43 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı verildi.

Meteoroloji'den son dakika hava durumu uyarısı! İstanbul dahil 43 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı: Kuvvetli geliyor...
Uyarı yapılan iller şu şekilde:

SARI KODLU: Amasya, Ankara, Artvin, Balıkesir, Bingöl, Bolu, Bursa, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Giresun, İstanbul, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Kocaeli, Malatya, Nevşehir, Ordu, Rize, Sakarya, Siirt, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Yozgat, Zonguldak, Kırıkkale, Batman, Şırnak, Bartın, Yalova, Karabük ve Düzce

Meteoroloji'den son dakika hava durumu uyarısı! İstanbul dahil 43 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı: Kuvvetli geliyor...
TURUNCU: Adana, Osmaniye, Samsun ve Hatay.

Samsun'da şiddetli yağış nedeniyle eğitim öğretime 1 gün ara verildiği bildirildi. Samsun Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, şehir merkezinde ve ilçelerinde devam eden çok kuvvetli yağış nedeniyle sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve ulaşımda aksamaların olabileceğinin değerlendirildiği belirtildi. Bu nedenle 2 Ekim Pazartesi günü anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki tüm okullarda eğitim öğretime 1 gün ara verildiği açıklandı.