Mersin'de kurtarılan ABD'li dağcıyla ilgili dikkat çeken şüphe! Karanlık faaliyetler mi yürütüyordu?

Mersin'de kurtarılan ABD'li dağcıyla ilgili dikkat çeken şüphe! Karanlık faaliyetler mi yürütüyordu?
Geçtiğimiz haftalarda Mersin'de bir mağaradan kurtarılan ABD'li dağcının, olaydan önce herhangi bir izin almadan mağaraya girmesi ve kurtarılmasının ardından ilk sözünün "İyileşince yeniden bu mağaraya ineceğim" olması şüphelere yol açtı. Mağaraya yakın bölgede 'telsiz röle istasyonu' kurduğu da belirlenen dağcının, bölgede karanlık faaliyetlerde bulunuyor olabileceği iddia edildi.

Mersin'deki Morca Mağarası'nda mide kanaması geçiren ve doktorların onay vermesiyle tahliyesine başlanan ABD'li dağcı Mark Dickey, 9 gün sonra mağaradan çıkarılarak tedavi altına alınmıştı.

3 Eylül'de gerçekleşen olayda, mağaradan büyük bir titizlikle kurtarılan Dickey'in ilk sözü, "İyileşince yeniden bu mağaraya ineceğim" olmuştu.

DİCKEY, MAĞARACI DEĞİL Mİ?

Kurtarma operasyonunun ardından dağcıyla ilgili şoke eden detaylar ortaya çıktı. Dickey'in mağaraya girmeden önce herhangi bir kurumdan izin almadığı belirlendi.

Dickey'in izin almadan mağaraya girmesi ve "yeniden ineceğim" sözleri kafalarda karışıklıklara yol açtı.

KARANLIK FAALİYETLER Mİ YÜRÜTÜYORDU?

Olayın arka perdesinin açığa çıkmasının ardından Gazeteci Fatih Altaylı'dan dikkat çeken bir iddia geldi. Altaylı, 'sözde dağcı' olarak nitelendirdiği Dickey'in bölgede karanlık faaliyetler yürütme ihtimalini değerlendirdi.

"TELSİZ RÖLE İSTASYONU KURMUŞ"

Dağcıyla ilgili araştırma yapan Altaylı, izlenimlerini şöyle aktardı:

"Amerikalı ‘sözde’ mağaracı, yüksekliği 2100 metreye kadar çıkan Taşeli platosundaki mağaraya girmeden önce mağara çevresinde, mağaracılıkla hiç alakası olmayan ve mağaraya inmekte kullanmayacağı bir ‘telsiz röle istasyonu’ kurmuş.Geniş bir alana yayılan antenler ve buna bağlı birçok elektronik sistem oluşturmuş."

Mağaracının, mağara araştırması ile ilgisi olmayan böyle bir telsiz röle sistemini dağın başına niye kurduğu hâlâ bir muamma.

Mağaraya girmek için gereken izinleri almamış, hiçbir başvuru yapmamış olmasının üzerine bir de bu elektronik sistemler eklenince ortaya hayli büyük bir soru işareti çıkıyor.

GARİPLİKLER BUNUNLA DA SINIRLI DEĞİL!

Mark Dickey’in yanında mağaracılıkla alakası olmayan, iki de genç kız var. Reşit bile olmayan bu genç kızlar mağaracı olmadıkları gibi, zaten mağaraya inmemişler bile. Yukarıdaki kampta bekliyorlar.

Ve güvenlik güçlerinin ve kurtarma ekibinin tüm uyarılarına rağmen kurtarma operasyonu boyunca alanı terk etmemekte ısrar ediyorlar ve sonunda zorla kurtarma alanından çıkarılıyorlar.

Mağaracının Morca Düdeni ve Taşeli platosundaki etkinliği hayli şüpheli ve hayli araştırmaya değer gibi görünüyor.

Kesin olan ise tüm bunları bir Türk dağcı Amerika’daki bir mağaranın önünde yapsa idi muhtemelen hâlâ tutuklu olurdu.”