Mehmet Şimşek "Tasarruf" demişti! Belediyeler gezi üstüne gezi düzenliyor! Bunun adı: Seçim Travel

Mehmet Şimşek "Tasarruf" demişti! Belediyeler gezi üstüne gezi düzenliyor! Bunun adı: Seçim Travel
Belediyeler yaklaşan yerel seçimlerde seçmenlerinin gönlünü kazanmak için tur düzenleyecek. Yapılan ihalelerin neredeyse tamamı seçimin hemen öncesini kapsıyor.

ERCAN ÖZTÜRK /ÖZEL HABER

Bursa Yıldırım Belediyesi 7 bin kişiyi İstanbul'a getirecek, Ümraniye Belediyesi Çanakkale ve Bursa'ya 100, Edirne’ye 50 sefer düzenleyecek. Bayrampaşa Belediyesi Bursa, Çanakkale, Edirne’ye 100, Şanlıurfa'ya 20 sefer düzenleyecek. Kâğıthane Belediyesi Çanakkale 100, Bursa, Edirne 45, Kastamonu ve Safranbolu 40 sefer düzenleyecek. Konya Büyükşehir Belediyesi trenle 26 bin 500 kişiyi İstanbul'a getirecek.  Tasarruf tedbirlerine aldırış etmeyen belediyeler bu gezilerde itibardan ödün vermeyecek.

Belediyeler 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler öncesi seçmenin gönlünü almak için seferber olacak. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in tasarruf genelgesinin dikkate almayan belediyeler itibarlarından ödün vermeyecek. Trenlerle, otobüslerle Türkiye’nin tarihi ve kutsal yerlerine yemekli geziler düzenleyen belediyeler, seçmenlerine hediyeler dağıtıp gezi sürecinde çekilen fotoğraflarını da çerçeveletip takdim edecek.

KAĞITHANE BELEDİYESİ’NDEN JET TUR!

Kağıthane Belediyesi soğuk kış günlerine yakalanmamak için seçim turlarını 31 Aralık 2023 tarihinde bitirmeyi planlıyor. 13 milyon 337 bin liralık ihale sözleşmesi kapsamında adeta Kağıthaneliler Türkiye’ye akacaklar. Çanakkale’ye 100 sefer, Edirne’ye 45 sefer, Kastamonu ve Safranbolu 40 sefer, Bilecik 20 sefer, Ankara ve Kartepe 10 sefer tur düzenlenecek. Bununla yetinmeyen belediye 6  bin kişiyi yemekli organizasyonda boğazda gezdirecek.

Screenshot_6-14

 FOTOĞRAFÇI BİLE GÖNDERİYOR

Yıldırım Belediyesi, haritada Bursa’nın hemen yanında bulunan  İstanbul’a 7 bin kişi gönderecek. İstanbul’a gönderilecek 7 bin kişiye sabah, öğlen ve akşam yemekleri de ikram edilecek. İstanbul’a geleceklerden bin 500 kişi konaklayacak. 160 seferde yapılacak olan geziye 7 bin kişi katılacak. 5 bin promosyon ürünlerinin dağıtılacağı organizasyonda, vatandaşların fotoğraflarını çekmek için bir de fotoğrafçı tahsis edilecek.

Screenshot_8-10

BAYRAMPAŞA VE ÜMRANİYE’DE İŞİ SIKI TUTUYOR!

Seçim öncesi işi sıkı tutan diğer belediyeler ise Bayrampaşa ve Ümraniye Belediyesi. Ümraniye Belediyesi önümüzdeki günlerde yapılacak olan ihale kapsamında bir gezi organizasyonuna start verecek. Bu kapsamda Çanakkale  ve Bursa’ya 100 sefer, Edirne’ye ise 50 sefer tur düzenleyecek. Organizasyonda 7 bin karanfil, 4 bin kilo hurma, 10 bin adet mevlit şekeri, 2 bin 200 adet gül suyu da dağıtılacak. Bayrampaşa Belediyesi ise 31 Temmuz 2923 tarihinde imzalanan gezi organizasyonu kapsamında Bursa, Çanakkale ve Edirne’ye 100 sefer, Şanlıurfa’ya ise 20 sefer tur düzenleyecek. Bu organizasyonda belediyenin kasasından 11 milyon 567 bin lira para çıkacak.

Screenshot_12-5

26 KİŞİ TRENLE İSTANBUL’A GELECEK

Konya Büyükşehir Belediyesi belki de en kapsamlı gezi organizasyonuna imza atacak. ‘Atabey Gençliği Ecdadının İzinde’ başlığıyla düzenlenen ihale 5 Ekim 2023’te imzalandı. Bu organizasyon için belediyenin kasasından tam 33 milyon 954 bin lira para çıkacak. İhale kapsamında 26 bin 400 kişi trenle İstanbul’a getirilecek. Sabah, öğlen  ve akşam yemekleri verilecek. 26 bin 400 kişiye promosyon verildikten sonra bir de hepsine çerçeveli fotoğrafları verilecek. Gezi 31 Ocak 2023 tarihinde son bulacak.

Screenshot_11-7

MAMAK 5 BİN, ÇORUM 4 BİN KİŞİYE TUR DÜZENLEYECEK!

Mamak Belediyesi 31 Aralık 2023 tarihine kadar 2 bin kişiyi İstanbul'a 2 bin kişiyi Konya’ya, bin kişiyi de Çanakkale’ye götürecek. 28 Ağustos tarihinde imzalanan sözleşmenin tutarı ise tam 4 milyon 900 bin lira. Çorum Belediyesi de biner kişiyi Çanakkale, Kapadokya, Safranbolu ve Konya’ya götürecek. 31 Ağustos'ta imzalanan ihalenin sözleşme tutarı ise tam 5 milyon 678 bin lira oldu. Ankara Akyurt Belediyesi 45 kişilik otobüslerle Amasya’ya 56 sefer tur düzenleyecek. Bu gezisinin belediyeye maliyeti ise 1 milyon 848 bin lira civarında.

Screenshot_3-15

Screenshot_5-13Screenshot_4-16