Masterhaber gündeme getirmişti! Serdar Bilgili'nin rant savaşı Meclis gündeminde

Masterhaber gündeme getirmişti! Serdar Bilgili'nin rant savaşı Meclis gündeminde
Büyükçekmece Belediyesi’nin Ekim ayı meclis oturumuna Master Haber damga vurdu. AK Partili Hasan Bacioğlu, Beşiktaş eski başkanlarından Serdar Bilgili’nin 115 milyon dolarlık rant savaşı haberiyle ilgili yazılı ve sözlü soru önergesi verdi. Bacioğlu’nun sayfalarca hazırladığı önergeye ‘Dersinize iyi çalışmışsınız’ diyen Başkan Hasan Akgün, ardından yardımcısı Nuraydın Sak’a, ’Dosyayı AK Parti’ye mi verdiniz’ diyerek sitem etti.

ERCAN ÖZTÜRK / ÖZEL HABER

Master Haber’in Beşiktaş eski başkanlarından Serdar Bilgili’nin imar artışı için yıllardır mücadele ettiği arazisyle ilgili yaptığı haber Büyükçekmece Belediyesi’ni karıştırdı. Master Haber’den Ercan Öztürk imzasıyla yayımlanan ‘Serdar Bilgili’nin 115 milyon dolarlık rant savaşı’ haberi Büyükçekmece Belediyesi meclis oturumuna damga vurdu. AK Parti Meclis Üyesi Bacioğlu’nun sözlü önergesi, önerge sonrası tartışma yaklaşık yirmi dakika sürdü. Başkan Hasan Akgün’ün yardımcısı Nuraydın Sak’a, ‘Dosyayı AK Parti^ye mi gönderdiniz?’ demesi dikkat çekti.

BACİOĞLU GÜNDEME TAŞIDI

Ekim ayı meclis gündemi okunduktan sonra söz alan Hasan Bacioğlu, Master Haber’in detaylı şeklide belgeleriyle gündeme getirdiği Serdar Bilgili’nin 115 milyon dolarlık rant savaşı haberini gündeme getirdi. Bacioğlu, ‘Büyükçekmece Belediyesi tarafından imar kanununa aykırı şekilde verilen yapı ruhsatı, AK Parti Büyükçekmece Belediyesi meclis üyelerinin muhalefeti, İBB’nin plan notu iptaliyle ilgili mahkeme kararının varlığı, mevcutta turistik tesis lejant alanlı yerde yüzde 25 rezidans oranını yüzde 70’e çıkartmak suretiyle ciddi bir değer artışının oluşacağı MASTER HABER de iddia edilmektedir. Sayın Başkan, 5390 Sayılı Kanun’un 26/ncı maddesi uyarınca yazılı önergemize belediye meclisin huzurunda yazılı ve sözlü cevap vermenizi önemle arz ederiz’ şeklinde önerge verdi.

"BÜYÜKÇEKMECE’DEKİ İSTİHBARATÇILARINIZ İYİ ÇALIŞIYOR"

AK Partili Bacioğlu’nun yazılı ve sözlü önergesi sonrası Başkan Hasan Akgün, yardımcısı Nuraydın Sak‘a ‘Bugüne kadar böyle itham dolu bir gerekçe yok. Size imar kanununa aykırı ruhsat verdiğinizden tutun rantçı, hepsi var bunun içerisinde. Sözlü söyleyeceğiniz bir şey var mı? Bende merak ediyorum o kadar detaylı çalışma  ki var siz dosyayı AK Parti’ye mi götürdünüz bunu da öğrenmek isterim. Büyükçekmece’deki istihbaratçıların iyi çalışıyor helal olsun. İthamlar o kadar ağır ki davaya kadar gider’ diye sitem etti. Başkan Akgün’den sonra söz alan Sak, ‘Dilekçe çok kapsamlı. İnceledikten sonra yazılı cevap vereceğim ama aldığım bazı notlar var onları cevaplayacağım. 2022 yılındaki soru önergelerine cevap yazıdık ama tebliği sırasında sorun oldu. Biz yazdık ama kendilerine tebliğ sırasında bir takım sorunlar oluşmuş. Ben onu bulup kendilerine vereceğim. Bizim 2022 yılındaki meclis kararını biz İBB’ye gönderdik ama müdürlük bazı gerekçelerle bizim meclis kararını iade etti. Verilen dilekçede burada bir emsal artışından bahsedildi. Bu bizi ilgilendirmiyor. Bu İBB’nin iradesinde. Bunun muhatabı biz değiliz. Bana göre kötü bir dilekçe’ şeklinde yanıt verdi. AK Partili Bacioğlu, ‘Sayın Başkan bir şey ilave etmek istiyorum’ dese de Başkan Akgün, Edemesiniz. Bu konu tartışma konusu dahi olamaz’ diyerek konuyu kapattıdı.

BİLGİLİ AK PARTİ’Yİ ZİYARET ETMİŞ!

Beşiktaş eski başkanlarından Serdar Bilgili, 2022 yılı Şubat ayı meclis oturumunda AK Partili meclis üyelerinin karara ‘Şerh’ düşmelerinin ardından Hasan Akgün’e yakınlığıyla bilinen Demir İnşaat’ın sahibi Hamit Demir’le birlikte AK Parti’ye bir ziyaret yaptığı öğrenildi. AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Murat Çelik’in makamında gerçekleşen görüşmede Hamit Demir’in ‘Bende AK Partiliyim. Orta bir yolda buluşalım’ dese de AK Partili yöneticilerin, ‘Herkes tarafından tanınan, Beşiktaş gibi güzide bir takıma başkanlık yapan iş insanının Büyükçekmece'de yatırım yapması bizleri mutlu eder. Ancak yapılacak olan yatırımlar imar kanunları çerçevesinde yapılmalı. Kişiye özel imarlarla olmaz. Bizim karşı çıktığımız da budur’ yanıtı verildiği iddia edildi.