Mahalle yanarken!

Mahalle yanarken!
Ortadoğu’da Dünyanın seyirci kaldığı bir soykırım yaşanıyor. Hastaneler, kiliseler bombalayan İsrail savaş suçu işlemesine rağmen herkes sessiz. Binlerce sivilin öldürüldüğü bu katliam kuru bir kınamakla geliştiriliyor. Filistin’de 7 Ekim’den beri ortam bu haldeyken Konya Büyükşehir Belediyesi 150 kişiyle Mescid-i Aksa’ya turistik bir gezi düzenleyecek. Evet yanlış duymadınız. Çocukların katledildiği, cami ve kiliselerin bombalandığı bir bölgeye turistik bir gezi düzenlenecek.

ERCAN ÖZTÜRK/ ÖZEL HABER 

Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı, 150 katılımcı ile üç gece dört gün sürecek bir Kudüs gezisi için ihale duyurusu yaptı. İhalenin duyurusunun yapıldığı günlerde ortada henüz bir savaş yok. İhale 19 Eylül 2023 tarihinde yapıldı. 6 milyon 810 bin lira yaklaşık maliyetli ihaleye dört firma teklif verdi. 4 milyon 50 bin lira teklif veren Konya Organizasyon Turizm firması ihalede ipi göğüsleyen firma oldu.

WhatsApp Image 2023-10-21 at 08.08.05

ORTALIK YANGIN YERİYKEN SÖZLEŞME YAPILDI!

 İhalenin yapıldığı gün de savaş yok. Ancak sözleşmenin imzalandığı gün İsrail Soykırıma başlamış, Hamas saldırılar devam ederse her gün bir İsrailli rehineyi öldürüp video çekeceklerini açıklıyordu. Konya Büyükşehir Belediyesi ise 19 Eylül’de yapılan ihalenin sözleşmesini yapmak için harekete geçti. 9 Ekim’de yani İsrail saldırılarının en şiddetli olduğu gün Konya Büyükşehir Belediyesi Kudüs ve Mescid-i Aksa gezisinin ihale sözleşmesini imzaladı. Sözleşmeye göre: kafilenin konaklaması için açık büfe hizmeti olan bir otel seçilecek. Gidilen yerlerdeki müze ve ören yerlerine giriş ücretleri de belediye kasasından karşılanacak. Gezide Mescid-i Aksa, Kubbet'us Sahra, Babürrahme Kabristanlığı, Zion Tepesi, El Halil, Beytlahm, Eriha, Lut Gölü, Helhul gezilecek. Geziye katılan her bir öğrenciye 50 avro harçlık verilecek.

WhatsApp Image 2023-10-21 at 08.08.06

TRENLE 26 BİN KİŞİYİ İSTANBUL'A GETİRECEK

Belediyelerin kamu parasıyla kendi reklamını yapması sosyal belediyecilik hizmeti değildir. Mehmet Şimşek'in ‘Tasarruf yapın’ genelgesine rağmen özellikle Ak Partili belediyelerin gezi organizasyonları Sayıştay raporlarına renk katacak cinsten. Konya Büyükşehir B ayrıca trenle 26 bin kişiyi İstanbul'a getirecek. Sabah-öğlen-akşam yemekleri ısmarlanacak ve hediyeler dağıtılacak. Belediyenin kasasından bu organizasyon için 40 milyon civarında para çıkacak. Belediye bir taraftan kamu parasıyla kendi reklamını yaparken diğer taraftan da borç yükünden kurtulmak için mülklerini satışa çıkardı. Konya Büyükşehir Belediyesi Ekim ve Kasım ayları boyunca 600 milyon değerindeki arsalarını satışa çıkardı. Evet kendi mülklerini satıp oradan gelecek parayla 150 kişiyi Mescid-i Aksa’ya 26 bin kişiyi de İstanbul'a götürecek.

KOPYALA+YAPIŞTIR=ÇEŞME BELEDİYESİ

Çeşme Belediyesi’nin 197 milyonluk Termal Kür Merkezi ihalesinde kendi şartnamesin dışına çıktığını belgeleriyle Master Haber'de gündeme getirmiştik. Özetle belediye ‘Bu ihalede konsorsiyum yapılamaz’ diyerek şirketlerin ihalede ortak teklif vermesinin önünü kapattı. Güveniş Mühendislik-ASL İnşaat ortaklığı ihalede ipi göğüsleyen firmalar oldu. Çeşme Belediyesi kendi hazırladığı şartnameye uymadı. Bu ihale normal şartlarda otomatikman iptal olması gerekiyor. KİK’in dikkatinden kaçsa da ihalede kaybeden firmanın da mı gözünden kaçtı?

KİK GÖREMEMİŞ AMA SİZ GÖRMÜŞSÜNÜZ

Dün haberimle ilgili Çeşme Belediyesi’nde bir önceki dönem meclis üyeliği yapan bir kaynağım aradı. Önce böyle bir detayı yakaladığım için beni tebrik etti. Sonra başladı anlatmaya: Bu teknik şartname belli ki daha önce yapılan başka bir ihale  için hazırlanmış. İhale de o şartnameye göre yapılmış. 197 milyonluk büyük bir ihaleyi yapan belediye 16 maddeden oluşan şartnameyi okumaz mı? Hadi onlar kötü niyetli Kamu İhale Kurumu da mı fark etmedi durumu. Herkesin gözünden kaçan detayı yakaladığınız için sizi tebrik ediyorum’ dedi. Kaynağım çok dertliydi. İzmir’de belediyelerin belirli isimler tarafından parsellendiğini anlatıyordu. Marmaris ve Çeşme gibi turizmin kalbi iki ilçeyi bizzat Tuncay Özkan tarafından belirlenmiş. İzmir ve Muğla’da ilçelerin ikişer ikişer partide gücü olanlar tarafından parsellendiğini anlatan kaynağıma onunla ilgili de detaylı bir yazı yazacağımı söyleyerek telefonu kapattım.