Katibin 80 milyon liralık vurgununda yeni detaylar! Kendini mahkeme salonuna kapatmış

Katibin 80 milyon liralık vurgununda yeni detaylar! Kendini mahkeme salonuna kapatmış
80 milyon lira vurgun yapan adliye katibi Süleyman D. operasyonun detaylarına Master Haber ulaştı. Uzun yıllar Bakırköy 6’ncı Ağır Ceza Mahkeme kaleminde görev yapan D'nin dolandırdığı kişiler yüzünden kendisini mahkeme salonuna kapattığı öğrenildi. Bir adliye çalışanı, ‘Mahkeme kalemine dolandırdığı kişiler geliyordu. Bu olay aylarca sürdü. Süleyman sürekli mahkeme salonunda çalışırdı. Oraya kimse girmediği için kendisini güvende hissederdi’ diye konuştu.

ERCAN ÖZTÜRK / ÖZEL HABER

Katip D.’nin geçtiğimiz yıl Esenyurt’ta dolandırdığı bir kişi tarafından vurulduğu ortaya çıktı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın göreve gelmesiyle birlikte Türkiye her gün bir çetenin çökertilmesine tanıklık ediyor. Geçtiğimiz günlerde aralarında adliyede zabıt katibi Süleyman D. İle yine adliyede görev yapan annesi Hamiyet Ç.’ın da olduğu  bir çeteye operasyon yapıldı. Şikayetler üzerine başlatılan operasyonda 13 şüpheli gözaltına alınırken, Süleyman D. ile birlikte 2 kişi tutuklandı.WhatsApp Image 2023-10-23 at 08.28.03 (2)

YÜKSEK KAR PAYIYLA KANDIRDILAR

İddiaya göre Bakırköy  6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde Adalet görevli zabıt katibi Süleyman D. tarafından kurulan şebeke, çevrelerindeki insanların güvenini kazanarak paralarını yüksek faiz ile kullanabileceklerini söyleyerek para topladı. Yüzde 10 kar payı veren şebeke bir süre ödemeleri de düzenli olarak yaptı. Bir çok vatandaştan arabalarını ve gayrimenkullerini geçici olarak devralma karşılığında da yüzde 10 kar payı vadetti. Yüksek kar payını gören bir çok kişi şebekeye paralarını, evlerini ve arsalarını devretti. Bir süre sonra ise, devraldıkları gayrimenkulleri ve otomobilleri hileli yöntemlerle farklı kişiler adına tescil ettirdi.

ADLİYEDE HERKES BİLİYORDU

Master Haber'den Ercan Öztürk, Ağır Ceza Mahkemesi zabıt katibi Süleyman D.’nin yaptığı vurgunun detaylarına ulaştı. Bakırköy Adliyesi aylar öncesinden zabıt katibi Süleyman D.’in vurgunundan haberdar olduğu ortaya çıktı. Süleyman D.’nin kar payı verme vaadiyle kandırdığı onlarca mağdur soluğu Bakırköy Adliyesi’nde almış. D.’in hangi mahkeme kaleminde  çalıştığını bilen mağdurlar adeta mesai bitene kadar orada nöbet tutmuşlar. Mahkeme kaleminde çalışan personelin dolandırıcılık olayından haberlerinin olduğu ortaya çıktı.

WhatsApp Image 2023-10-23 at 08.28.03

KENDİSİNİ MAHKEME SALONUNA KAPATIYORDU

Adliyede görev yapan bir zabıt katibinin anlattıkları ise ‘Bu kadarına da pes’ dedirtti. Aynı mahkemede görev yapan zabıt  katibi Master Haber’e şunları söyledi: ‘Adliyede bu olayı herkes biliyordu. Biz olayı mağdurlardan öğrendik. Süleyman'ı neden aradıklarını  sorduğumuzda bize olayı anlatmışlardı. Süleyman ise sürekli yalanlıyordu. Onlardan hep kaçıyordu. Mağdurlar kalem önünde beklediği için Süleyman mahkeme salonundan dışarı çıkmıyordu. Neredeyse mesai bitene kadar mahkeme salonunda bekliyordu. Bu olay kulaktan kulağa bütün adliyeye yayıldı. Hatta bazı hakimlerin şifrelerini kullanarak bazı bilgilere ulaşıyormuş. Ancak kimse bir işlem yapmadı. Ardından da Balıkesir’e tayinini çıkarttı’ diye konuştu.

WhatsApp Image 2023-10-23 at 08.28.04 (1)

ESENYURT’TA VURDULAR!

Süleyman D'nin Esenyurt’ta dolandırdığı kişiler tarafından silahlı saldırıya uğradığı öğrenildi. Büyükçekmece Adliyesi’nde görev yapan annesi Hamiyet Ç,’ın da operasyon kapsamında gözaltına alındığı ancak  adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi. Sosyal medyayı çok aktif bir şekilde kullanan Süleyman D.’in daha çok araba içerisinde şarkı söylerken çektiği videoları paylaştığı görülüyor. Ferrari içinde verdiği pozlar da sosyal paylaşım sitesinde büyük beğeni topladığı görülüyor.

WhatsApp Image 2023-10-23 at 08.28.02