İstanbul'da etkili sağanak! Suya gömülen aracını böyle kurtardı

İstanbul'da etkili sağanak! Suya gömülen aracını böyle kurtardı
İstanbul'da etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Birçok ilçede yollar göle dönerken , bazı araçlar sular altında kald. Başakşehir'de ise bir vatandaş, yarıya kadar suya gömülen aracını sürüklenmesin diye direğe bağladı.

İstanbul'da öğle saatlerinden sonra etkili olan sağanak yağış, birçok ilçede hayatı olumsuz etkiledi. Bazı ilçelerde caddeler ve yollar göle döndü, araçlar sular altında kaldı. Vatandaşlar ise yürümekte güçlük çekti. 

AFAD VE VALİ GÜL'DEN UYARI GELDİ

AFAD, vatandaşların cep telefonlarına mesaj göndererek İstanbulluları uyardı. Kuvvetli yağış etkisini gösterirken yağışın ne zamana kadar süreceği de açıklandı. Öte yandan bir uyarı da İstanbul Valisi Gül'den geldi. 

AFAD tarafından atılan mesajda İstanbul'daki yağışın yarın sabah  saatlerine kadar süreceği bildirildi. Sel, su baskınları, yıldırıma karşı tedbir çağrısı yapıldı. 

İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbullulara sağanak uyarısında bulundu. Vali Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

Sevgili İstanbullular, İlimiz genelinde kuvvetli yağış devam etmektedir ve sabaha kadar yağış beklentisi tahmin edilmektedir.

Lütfen su basma riski bulunan yerleri ivedi şekilde boşaltınız.

ARACINI DİREĞE BAĞLADI

Başakşehir'de etkili olan sağanak yağış yolları göle döndürdü. Seyit Onbaşı Caddesi'nde suların yükselmesiyle araçlar mahsur kaldı. 

Aracın içerisinde kalan bir sürücü, şoför mahallinden cama çıkarak kurtarılmayı bekledi. Bu sırada bir kişinin ise sürüklenmemesi için aracı iple direğe bağladığı görüldü.