İstanbul'da beklenen yağmur bir gelecek pir gelecek! Meteoroloji İstanbul için sarı kodlu alarm verdi...

İstanbul'da beklenen yağmur bir gelecek pir gelecek! Meteoroloji İstanbul için sarı kodlu alarm verdi...
İstanbul ve Trakya için meteorolojiden sarı kodlu alarm verildi. İstanbul'a beklenen yağmur geç gelecek ama çok fena bastıracak... Sabah şemsiyesiz çıkmayın!

İstanbul'da kurak geçen son bahar 'yağmurlar ne zaman başlayacak? sorusunu gündemde tutmaya devam ediyor. Meteorolji Genel Müdürlüğü merakla beklenen tarihi verdi. İstanbul'da yağmurun yağacağı tarih belli oldu ancak geç gelen yağmurlar çok fana bastıracak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü sarı kodlu alarm verdi. Trakya ve İstanbul'da perşembe günü çok şiddetli ani sağanak bastıracak. Yer yer yağacak sağanak yağmurların hayatı olumsuz etkilemesi bekleniyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava tahminlerini açıkladı. Yapılan soh tahminlere göre İstanbul ve Trakya'da perşembe güntü gök sağanak yağmur bekleniyor. 

Aniden bastıracak 

Marmara Bölgesi'nde 28.09.2023 Perşembe günü beklenen gök gürültülü sağanak yağışların sabah saatlerinden itibaren Tekirdağ ve Kırklareli çevreleri ile İstanbul'un batısı ve Boğaz çevresinde, öğle saatlerinden itibaren Edirne ve Çanakkale çevrelerinde yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Tedbirli olun uyarısı 

Meteroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan duyuruda vatandaşların ani su baskınlarına karşı tedbirli olmalarına dikkat çekildi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Ani sel, su baskını, yıldırım yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Başlama-Bitiş Zamanı
28.09.2023 06.00-28.09.2023 18.00

Hadisenin Şiddeti
Kuvvetli Yağış

Oluşması Muhtemel Riskler
Ani Sel - Su Baskını - Yıldırım - Ulaşımda Aksamalar