İstanbul’a lapa lapa kar yağacak! Tarih belli oldu…

İstanbul’a lapa lapa kar yağacak! Tarih belli oldu…
İstanbul’da kar ne zaman yağacak? sorusu yanıt buldu. Uzman isim tarihi verdi. Lapa lapa kar yağacak…

İstanbul’a kar yağacak mı? En çok merak edilen soruların başında bu günlerde kar yağışı geliyor. Kurak geçen mevsimde barajların dolmasını en iyi sağlayan doğa olayı kar yağışı. Uzmanlar uydu üzerinden sürekli İstanbul’a ne zaman kar yağacak? soruyla ilgili çalışmalar yapıyor.

İstanbul'da bu yıl ilk kar yağışının yaşanacağı tarih açıklandı. İstanbul’a kar ne zaman yağacak? sorusunu merak edenler o gün geldiğinde lapa lapa karla uyanacak…

Kar ne zaman yağacak? Sorusuyla ilgili araştırma yapanların merakını gideren açıklama sonunda geldi. İlk kar yüksek yerlerde başta Doğu Anadolu olmak üzere görülemeye başlandı. Yılın ilk kar yağışı Van ve Hakkari ile birlikte Ardahan Damal gibi bölgelere düştü.

Peki İstanbul’a kar ne zaman yağacak? Milyonlarca kişi kış mevsiminin yaklaşmasıyla İstanbul'a kar yağışının ne zaman düşeceğini araştırıyor. Peki bu yıl İstanbul'a kar yağacak mı? İstanbul'da kar yağışı ne zaman başlayacak? Uzman isim İstanbul'da Lapa lapa kar yağışı için tarih verdi. Bu yıl resmen soğuktan buz tutacağız.

İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

İstanbul'a kar yağacak mı, İstanbul'a kar ne zaman yağacak? soruları merak ediliyor. Yaz aylarının kurak ve sıcak geçmesi nedeniyle Büyük şehirlerde barajlarda doluluk oranı neredeyse dibe indi. Bu sebeple vatandaşlar kar yağışı haberlerini yakından takip ediyor. Ankara İzmir ve İstanbul'a kar yağışı beklentileri her geçen gün artıyor.

Uzman isimlerden İstanbul'a kar yağışı için tarih geldi. Kasım ayının sonlarında Aralık ayının başında kar yağışları başlıyor. Özellikle yoğun yağışlar ve deniz etkili kar yağışları görülecek.

Afyon Kocatepe Üniversitesi iklim bilimci Doktor Okan Bozyurt merakla beklenen kar yağışı tarihini açıkladı. Hem sonbahar hem de Kış aylarının oldukça yağışlı geçeceğini belirten Bozyurt, Türkiye'de El Nino etkisinin bol yağış getireceğini belirtti.

Özellikle Cumhuriyet Bayramı’nın kutlanacağı 27 29 Ekim tarihlerinde hava sıcaklıklarında önemli bir düşüş beklediğini belirten Bozyurt, kar yağışının da görülebileceğini söyledi.

Geçtiğimiz yılın aksine bu yıl İstanbul'da da çok sert bir kış geçeceğini belirten meteoroloji uzmanı Bozyurt, Aralık ayından itibaren yoğun kar yağışlarının görülme ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi. Kar yağışının barajlara olumlu bir etki sağlayacağını belirten ünlü meteoroloji uzmanı, aynı zamanda toprak verimliliği açısından da önemli olduğunu dile getirdi.