İfadesini geri çekmeyince darp ettiler! İşte rüşvetin belgesi

İfadesini geri çekmeyince darp ettiler! İşte rüşvetin belgesi
Master Haber, Esenyurt’ta 212 daireyi 850 kişiye satan Rezidans çetesiyle ilgili soruşturmanın seyrini değiştiren fotoğraflara ulaştı. 590 sayfalık iddianamenin eklerinde de bulunan noter katibine ödenen banka dekontuna ve Eşref Urtekin’in darp görüntüleri dosyanın en önemli görüntüleri arasında yer aldı.

Urtekini ‘İfademi ger almayınca darp ettiler. Oturduğum evi gasp ettiler. Yetmedi bankamatikten para çektirip onu da gasp ettiler’ diye ifade verdi.

Esenyurt’taki Fly Butik Residance soruşturmasıyla ilgili hazırlanan 590 sayfalık iddianamenin eklerinde bulunan ve soruşturmanın seyrini değiştiren belgelere Master Haber’den Ercan Öztürk ulaştı. Soruşturmanın en kilit isimlerinden olan Büyükçekmece 20’nci Noter Katibi Fikriye Çağla Öztürk’e IBAN üzerinden ödenen rüşvetin dekontu belki de deliller arasında en önemli olanı.

ZORLA ÖDETTİLER

Noter Katibi Fikriye Çağla Öztürk’e para 1 Eylül 2021 tarihinde mobil bankacılık üzerinden ödeniyor Açıklamaya ‘Borç olarak verilmiştir’ denildi. Öztürk’e ödemeyi yapan Eşref Urtekin, banka dekontunun sosyal medyada paylaşılması üzerine ifadesine başvuruldu. Urtekin ifadesinde, ‘Ben Fikriye Çağla Öztürk’ü noter katibi olarak tanıyorum. Kendisini Fly Butik’te görmüştüm. Buradaki toplantılara, görüşmelere o da katılıyordu. Her geldiğinde para alıyordu’ dedi.

İFADESİNİ GERİ ÇEKMEYİNCE DARP EDİLDİ

590 sayfalık iddianamenin bir diğer önemli delili de ifadesini geri almayan Eşref Urteki’in darp edilmesi olayı oldu. İfadesini geri almayan Urtekin çete üyeleri tarafından darp edildi. Urtekin darp sonrası ifadesinde, ‘ Daha önce verdiğim ifadeleri geri çekmemi istediler. Beni ilk Çetin Başkan tehdit etti. İfadelerimi geri çekmeyince beni darp ettiler. Oturduğum evden çıkarıp evi de gasp ettiler. Ardından beni o şekilde bankamatike götürüp 500 lira çektirip o parayı da aldılar’ şeklinde ifade verdi.

NOTER KATİBİNE DEKONTU ATIP, BİR DE UYARMIŞ

FLY Butik Residance müteahhidi Metin Uçar, hazırlanan iddianameyle ilgili olarak Master Haber’e konuştu. Uçar, ‘Bu davanın en önemli isimlerinden biri Fikriye Çağla Öztürk’tür. Ben kendisini whatsapp üzerinden uyardım. Aldığı rüşvetin dekontunu alıp uyardım. Ancak uyarımı dikkate almadı. Bizim tahminmiz noter katibinin bu işlemler karşılığında en az 10 milyon lira aldığı yönündedir.

BURASI ADETA GETTOLAŞTI

Şu anda sitenin yönetimi bize geçmiş durumda. Ancak buradaki asıl sıkıntı oturan saire sakinleriyle alakalı. Şu adan burada oturanların tamamı daireleri çete tarafından alan vatandaşlar. Yani sahte satışlarla dare alan vatandaşlar. Şu anda burada gerçek hak sahipleri oturmuyor. Biz şimdi gerçek hak sahiplerine dairelerini vermek istiyoruz ama adamları dairelerden çıkaramıyoruz. Burada değişik billetlerden insanlar var. Hepsi gruplaşmış. Misal İranlılar var. Grup olarak hareket ediyorlar. Adeta burası gettolaştı. Ne yapacağız, işin içinden nasıl çıkacağız açıkçası bende bilmiyorum’ diye konuştu.