Herkesin aklı olası Marmara depremine gitti, Naci Görür'den açıklama gecikmedi: Stres transfer etmiş olabilir

Herkesin aklı olası Marmara depremine gitti, Naci Görür'den açıklama gecikmedi: Stres transfer etmiş olabilir
AFAD internet sitesinde yer alan bilgilere göre Düzce'de saat 19.57 sıralarında 3.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yüzere çok yakın olan depremin derinliği 5.39 kilometre olarak ölçüldü. Yer bilimci ve deprem uzmanı Naci Görür ise Düzce depremi sonrası açıklama yaptı. Görür, "Marmara'ya belli bir stres transferi olmuş olabilir" dedi ve ekledi "Küçük bir deprem olduğu için çok önemli olduğunu sanmıyorum..."

Düzce’de saatler 19.57'yi gösterdiğinde 3.9 büyüklüğünde deprem gerçekleşti. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Prof. Dr. Naci Görür sarsıntıyla ilgili, "Yıldıztepe-Gümüşova/Düzce’de 4,0 deprem oldu. Deprem KAF’ın kuzey kolundan ayrılıp Sarıdere ve Yongalık’a doğru uzanan KD-GB doğrultulu iki fayın arasında." ifadelerini kullandı.

HERKESİN AKLI OLASI MARMARA DEPREMİNE GİTTİ

Bu paylaşımının ardından çok sayıda mesaj aldığını söyleyen Naci Görür bir açıklama daha yaparak merak edilen Marmara depremiyle ilgili de detay paylaştı.

Görür paylaşımında şu ifadelerie yer verdi;

"İleti attıktan sonra birçok arkadaş Marmara'daki depremi tetikleyip tetiklemediğini soruyorlar. Bir arkadaş da iletimin sonunda sevgiyle demediğim için endişelenmiş. Keşke depreme karşı bu duyarlılığınızı “Deprem dirençli kentler” konusunda da gösterip talepkar olsanız. Bu depremden teorik olarak Marmara'ya belli bir stres transferi olmuş olabilir ama küçük bir deprem olduğu için çok önemli olduğunu sanmıyorum. Sevgiyle..."