Gazeteci Rauf Tamer hayata gözlerini yumdu; Rauf Tamer kimdir?

Gazeteci Rauf Tamer hayata gözlerini yumdu; Rauf Tamer kimdir?
Türk basınının önemli isimlerinden olan ünlü gazeteci ve yazar Rauf Tamer hayatını kaybetti. Başarılı gazetecinin 86 yaşında olduğu ifade edildi.

Ünlü gazeteci Rauf Tamer, 86 yaşında hayata veda etti. 64 yıldır gazetecilik yapan Rauf Tamer, 1959 yılında spor muhabirliğiyle başlayan gazetecilik hayatında birçok önemli habere imza attı. Peki Rauf Tamer kimdir?
 

Rauf Tamer 1937 yılında Sivas'ta dünyaya geldi. Bursa Erkek Lisesi ve İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden mezun oldu. Gazetecilik hayatına Cumhuriyet Gazetesi'nde spor muhabirliği yaparak başladı. Ardından kariyerine; Tasvir, Yeni İstanbul, Halka ve Olaylara Tercüman, Hürriyet, Bayram, Sabah, Star, Dünden Bugüne Tercüman, Bugün gazetelerinde devam etti. Hayata gözlerini yummadan önce Posta Gazetesi'nde yazarlığında devam etmekteydi.


SON YAZISI İSRAİL BAŞBAKANI NETANYAHU'YA OLDU
Rauf Tamer, vefat etmeden iki gün önce İsrail ve Filistin savaşına yönelik yazısında, İsrail Başbakanı Netanyahu'yu hedef aldı. Tamer yazısında; ''İnanın, şu Netanyahu zulmü hakkında yazı yazmaya artık utanıyorum. Söyleyecek laf kalmadı. Lanet olsun. Fotoğraflara bakamıyorum. Soykırım haberlerini dinleyemiyorum. Yazı yazmak üzere masaya oturduğumda sinirden titriyorum... Ulan ben ne biçim gazeteciyim diye söyleniyorum... Vallaha bu olay beni hasta etti. Çok sevdiğim müzik sesine bile dayanamıyorum.'' ifadelerini kullandı.

PcgzucwbqUCoSmG1iH3vtg
RAUF TAMER NEDEN ÖLDÜ?
2012 yılında Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü'ne layık görülen ünlü gazeteci, hayata gözlerini yumdu. Başarılı gazeteci, İstanbul'da kalp krizi geçirdikten sonra kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.