Fulya Öztürk kimdir? Fulya Öztürk nereli? Fulya Öztürk neden tehdit edildi?

Fulya Öztürk kimdir? Fulya Öztürk nereli? Fulya Öztürk neden tehdit edildi?
İsrail tarafından tehdit edildiğini iddia eden ve bunu sosyal medya hesabı üzerinden paylaşan Fulya Öztürk, arama motorlarında araştırılmaya başlandı. CNN Türk muhabiri Fulya Öztürk kim, neden tehdit edildi? İşte detaylar...

Savaş muhabirliği yapan Fulya Öztürk İsrail'den tehdit aldığını iddia eden bir telefon numarasını sosyal medya hesabından paylaşmasının ardından Öztürk arama motorlarında araştırılmaya başlandı. Peki Hayatı merak edilen Fulya Öztürk kim, nereli? Fulya Öztürk'ü kim, neden tehdit etti? İşte merak edilenler...

795011

FULYA ÖZTÜRK KİMDİR?
Ünlü muhabir Fulya Öztürk 5 Ocak 1989'da Adana'nın Seyhan ilçesinde dünyaya geldi. Lise eğitimini Adana'da tamamlayan Öztürk, yüksek öğrenimine 2006 senesinde Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo ve Televizyon bölümünde başladı. Üniversiteye girdiği sene Doğan TV'nin "Staj On Air" programına katıldı; Star TV iç yapımlarda stajyer olarak televizyonculuğa başladı. Profesyonel iş hayatına 2008 yılında CNN Türk programlar Departmanı'nda çalışmaya başladı. 2010 senesinde CNN Türk Haber Merkezi'nde göreve başladı. Üç sene kadar kurgu editörlüğü yaptı. Birçok belgeselin ve haberin kurgusunu hazırladı.

fulyaozturk-tcrv

FULYA ÖZTÜRK NEDEN TEHDİT EDİLDİ?
CNN Türk Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk, İsrail ve Filistin arasındaki çatışmaları izlemek için gittiği bölgede gizemli bir telefon aldı. Fulya Öztürk'ü kimin, neden tehdit ettiği ise merak konusu. İsrail ve Filistin çatışmasının son gelişmelerini aktarmak için canlı yayına katılan Fulya Öztürk ve kameramanı Halil Kahraman izleyenleri hayrete düşüren bir telefon aldı. Öztürk, CNN Türk stüdyolarına döndüğünde kendisini arayan şahsın; ''İsrail'de misin? Kendine dikkat et, tekrar arayacağım.'' dediğini belirtti. Ayrıca Fulya Öztürk sosyal medya hesabından ''Telegram sayfalarında da fotoğraflarımı paylaşıyorlar.'' paylaşımını yaptı.


Fulya Öztürk hangi programları sundu? Hangi ödülleri aldı?
2013 senesinde saha muhabirliğine başladı. 2015 yılında, Suriyelilerin Türkiye'ye kaçak yollarla göç etme serüvenini anlattığı ''Sığınamayanlar'' belgeseli ilgi gördü. Sığınamayanlar belgeseli ile 2015'te ''Yılın Muhabiri'' ve ''En İyi Özel Haber'' dallarında ödüllere layık görüldü. 12 Temmuz 2021 tarihinde FOX kanalına geçti ve Fulya ile Umudun Olsun adlı programı sundu. Kayıp insanların bulunması, faili bilinmeyen cinayetlerin aydınlatılması, aile içi sorunlarla ilgili yayın yapan program ile "En İyi Gündüz Kuşağı" ve "En İyi Realite Programı" dallarında televizyon ödüllerine layık görüldü.