CHP Kongresi öncesi kulisler hareketlendi! Delegelerin pazarlık şartı belli oldu

CHP Kongresi öncesi kulisler hareketlendi! Delegelerin pazarlık şartı belli oldu
CHP’de yarın yapılacak İstanbul Kongresi öncesi kulisler hareketlendi. Delegelerin yarın açıklanacak listelere göre saf değiştirmeleri muhtemel. Çoğu delegenin kurultay delegesi olma şartı koştuğu, bazı delegelerin de il başkan yardımcılığı istedikleri öğrenildi. 

ERCAN ÖZTÜRK / ÖZEL HABER

CHP, Haliç Kongre Merkezi’nde Cemal Canpolat ile Özgür Çelik arasında yaşanacak il başkanlığı yarışmasına kilitlendi. İl delegelerinin büyük çoğunluğunun “Ya kurultay delegeliği ya da il başkanlığı istiyoruz” şartı koydukları öğrenildi. Master Haber’in konuştuğu üst düzey bir CHP’li, ”Yarın kongre öncesinde açıklanacak kurultay delege listesiyle, başkan yardımcılıkları sonrası çoğu delegenin taraf değiştirmesi muhtemel. İki taraftan da kırılmalar olacaktır. Delegeler CHP kurultayında delege olmak istiyorlar. Onun için yarın açıklanacak listelerden sonra küskünlükler olacağı muhtemel. Şu anda Cemal Canpolat avantajlı gözüküyor” dedi.

ÇELİK’İN HİLTON YEMEĞİNİN PARASINI KİM ÖDEDİ

İstanbul İl Başkan adayı Özgür Çelik’in Hilton Bosphorus Oteli’nde yaptığı yemek organizasyonu tartışma yarattı. Bin 500 kişinin katıldığı ve kulislere sızan 2 milyonluk ödemenin kim tarafından karşılandığı merak ediliyor. CHP’ye yakın bazı isimler organizasyonu eleştirdi. 

Ekran görüntüsü 2023-10-07 154235

8 BAŞKAN KURULTAY DELEGELİĞİNDEN FERAGAT ETTİ

İstanbul’da 8 belediye başkanının kurultay delegeliğinden feragat ettiği öğrenildi belediye başkanlarının, İstanbul  kongresinde oy kullanacak delegelere yer açmak için böyle bir karar aldıkları öğrenildi. Belediye başkanlarının bu hareketi İstanbul delegeleri tarafından büyük bir memnuniyetiyle karşılandı.

Ekran görüntüsü 2023-10-07 154222

Ekran görüntüsü 2023-10-07 154215