Başakşehir atışması! Belediyeyi suçlayan Murat Ongun'a cevap gecikmedi

Başakşehir atışması! Belediyeyi suçlayan Murat Ongun'a cevap gecikmedi
İstanbul'u etkisi altına sağanak yağış tartışmaları da beraberinde getirdi. İBB'de danışman olarak görevine devam eden Murat Ongun'un Başakşehir'deki görüntüler üzerine belediyeyi suçlamasına Başakşehir Belediyesi Başkanı Yasin Kartoğlu’nun danışmanı Necip Fazıl Ergüt’ten cevap geldi. Ergüt, Ongun'a bölgenin sorumluluğunun İBB'de olduğunu hatırlattı.

İstanbul’da etkili olan yağmur sonrası Başakşehir’de bazı bölgelerde su baskınları yaşandı. Bir internet sitesindeki haberi alıntılayan İBB Sözcülüğü görevinden alınan görevine danışman olarak devam eden Murat Ongun, “Burası Başakşehir.  2008 yılında ilçe yapıldı. O günden beri, 15 yıldır belediye AK Parti’de. Partinin, örnek yeni nesil belediyecilik kenti olarak lanse edildi. Ne yazık ki dün olduğu gibi, 1 saatlik yağışlarda bile sular altında kalıyor.” paylaşımı yaptı. 

Ongun’un paylaşımına yanıt Başakşehir Belediyesi Başkanı Yasin Kartoğlu’nun danışmanı Necip Fazıl Ergüt’ten geldi. 

Paylaşımına Ongun’u da etiketleyen Ergüt, “Evet Murat Ongun burası Başakşehir. Tabii siz, İsviçre’lerden fırsat bulup, Başakşehir’e hiç gelmediğiniz için gelişmeleri de göremiyorsunuz. Ancak burası İBB sorumluluk alanında olan bir nokta ve siz daha kendi yetki alanınızda olduğunu bile bilmiyorsunuz. Bu görüntülere sebep olan, atık su giderlerinin temizlenmemiş olması. Merak etmeyin! Biz sizin için de çalıştık, sabahladık. Gelin, bir daha bu olayları yaşatmamak için önlem nasıl alınır, bir şehir nasıl örnek ve yeni nesil çalışmalarla yükseltilir İBB yönetimine ve ekibinize anlatalım. Sorumluluk alanlarınızı iyi öğrenin ve çalışın!” yanıtı verdi.