Bakan Yerlikaya duyurdu! Yakalanan iki terör örgütü üyesini Ağrı'ya Yeşil Sol Partili milletvekili getirmiş

Bakan Yerlikaya duyurdu! Yakalanan iki terör örgütü üyesini Ağrı'ya Yeşil Sol Partili milletvekili getirmiş
Bakan Yerlikaya iki terör örgütü üyesinin sınır dışına kaçmaya çalışırken yakalandığını duyurdu. Örgüt üyelerini Ağrı'ya getiren kişinin ise Yeşil Sol Partili milletvekili H.B.'nin olduğu tespit edildi ve hakkında soruşturma başlatıldı.

İçileri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından Ağrı'dan sınır ötesine kaçmaya çalışan 1 terör örgütü üyesi, 1 de terör örgütü üyesine katılacağı değerlendirilen terör bağlantılı kayıp şahsın yakalanarak tutuklandığını duyurdu. Bu şahısları Ağrı’ya getiren aracın ise Halkların Demokratik Partisi (HDP)  adına tescilli, Ağrı Yeşil Sol Parti Milletvekili H.B. adına tahsisli olduğu tespit edildi.

MİLLETVEKİLİ HAKKINDA SORUŞTURMA

Ağrı İl Jandarma Komutanlığımızca Bölücü Terör Örgütünün (BTÖ) faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yapılan operasyon kapsamında, sınır ötesine kaçmaya çalışan 1 BTÖ üyesi terörist ve 1 BTÖ’ye katılacağı değerlendirilen terör bağlantılı kayıp şahıs yakalanarak tutuklandı. BTÖ’nün kırsal kadrosuna katılım yapacağı değerlendirilen her iki şahsın da kimlikleri ve arkasındaki iş birlikçileri tespit edildi. BTÖ Mensubu terörist Hazal Karabey ve BTÖ’ye katılacağı değerlendirilen terör bağlantılı kayıp şahıs ise R.T.

Screenshot_25-2

YEŞİL SOL PARTİLİ MİLLETVEKİLİ ARACIYLA GETİRMİŞ

PTS kayıtları ve KGYS kameralarında yapılan kontrollerde ise:

Her iki şahsı da Ağrı’ya getiren aracın, HDP adına tescilli, Ağrı Yeşil Sol Parti milletvekili H.B. adına tahsisli olduğu; Tutuklanan şahısları, söz konusu milletvekilinin şoförü ile birlikte kendisinin getirdiği tespit edild,. Şoför Y. N. tutuklandı. Ağrı Yeşil Sol Parti Milletvekili H.B. hakkında ise soruşturma evrakı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi.

Screenshot_27-2Screenshot_26-2