Akşener'in açıklamalarına Kılıçdaroğlu'ndan ilk tepki! CHP kadrolarına talimat

Akşener'in açıklamalarına Kılıçdaroğlu'ndan ilk tepki! CHP kadrolarına talimat
Geçtiğimiz cumartesi günü sessizliğini bozan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ittifak ortaklarını eleştirmiş, 'Koltuğundan başka hiçbir şeyi düşünmediler' diyerek tepki göstermişti. Bu sözler üzerine ne diyeceği merak edilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu açıklama yaptı. İşte haberin ayrıntıları...

İYİ Parti lideri Akşener'in Afyonkarahisar'da CHP'yi eleştirmesi Ankara ve İstanbul Belediye Başkanlarını cesur olmamakla suçlaması siyasetin sıcak gündemi.

İYİ Parti lideri Akşener, Afyonkarahisar’da Kocatepe’de yaptığı konuşmada, seçimden önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı seçilebileceklerini gördüklerini belirterek, "Onların yolunu kapatanlara maalesef engel olamadım. Aziz Türk milleti ve değerli arkadaşlarım, sizlerden özür diliyorum" demişti.

İttifak ortaklarını da eleştiren Akşener, 'Meselemiz, Türkiye olduğu için; nefislerimizi kör odalara hapsettik. Ama ne yazık ki, nefsinin esiri olanlarla uğraştık. Biz, “önce millet, önce memleket” dedik. Ama ne yazık ki, “önce şahsım, önce ben” diyenlerle uğraştık. Biz, milletimizin geleceği için, kendi çıkarlarımızdan vazgeçtik. Ama ne yazık ki, Koltuğundan başka hiçbir şeyi düşünmeyenlerle uğraştık. Ve en nihayetinde, maalesef olmadı, olamadı, olduramadık. Tüm çabalarımıza rağmen, 2023 seçimlerindeki yenilgiye, maalesef engel olamadık.' ifadelerini kullanmıştı.

Bu açıklamalar sonrası gözler CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndaydı. Kılıçdaroğlu'ndan bir açıklama geldi. Peki ne dedi?

* Ayrıntıları CNN TÜRK muhabiri Melike Görür aktardı; İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener uzun süredir merak edilen o açıklamasını Büyük Taarruz'un yıl dönümünde Afyonkarahisar'da hafta sonu yaptı. Akşener açıklamasında hem geçtiğimiz dönem seçimin muahsebesini yaptı hem de önümüzdeki yerel seçimlere ilişkin önemli mesajlar verdi.

Akşener özellikle 6'lı masadan kalktığı süreci hatırlatarak Cumhurbaşkanı adayı belirleme sürecini eleştirdi ve bunun üzerinden isim vermeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerini sıraladı.