AKOM'dan hafta sonu uyarısı geldi: Kuvvetli olacak, tedbirlerinizi alın

AKOM'dan hafta sonu uyarısı geldi: Kuvvetli olacak, tedbirlerinizi alın
AKOM ve Meteoroloji, Marmara ve Ege'de 4 gün daha sürmesi beklenen yağışlarla ilgili yeni bir uyarıda bulundu. 7 kent için sarı kodlu uyarı yapılarak paylaşılan raporda, 30 Eylül Cumartesi ve 1 Ekim Pazar günü kent genelinde yağışların kuvvetli olacağı, vatandaşların tedbirli olması gerektiği vurgulandı.

Sıcaklıkların bir anda düşmesiyle yağışlı havanın etkisi altına giren Marmara ve Ege için hafta sonu uyarısı yapıldı. AKOM, hafta sonunda yağışların kuvvetli olacağını, vatandaşların sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olması gerektiğini bildirdi.

Gün içerisinde etkisini kaybeden yağışın kısa süreli ve yerel olarak görüleceği belirtilen açıklamada, yağışların 30 Eylül Cumartesi günü sabah saatlerinden itibaren kuvvetleneceğine dikkat çekildi.

AKOM 1 Ekim Pazar günü, öğle saatlerine kadar bölgesel olarak 100 kilogram ve üzeri şiddetli yağışların görülebileceği konusunda da uyarı geldi.

HAVA NASIL OLACAK?

İstanbul'da haftasonu hava sıcaklıkları 22 - 25 derece aralığında seyredecek.

İBB ekipleri mazgal, baca, dere temizlikleri ve çöp toplama çalışmalarına devam ediyor. İstanbul’da hava sıcaklıkları 5 Ekim’e kadar mevsim normalleri civarında seyrederken, 6-15 Ekim tarihleri arasında kent genelinde hava sıcaklıklarının 1 ila 3 derece azalması bekleniyor.

7 İL İÇİN SARI KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bolu, Kastamonu, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce için sarı kodlu şiddetli yağış uyarısında bulundu.