Ailesi o görüntülerden tespit etti! Haber alınamayan Türk vatandaşının İsrail'de esir düştüğü ortaya çıktı

Ailesi o görüntülerden tespit etti! Haber alınamayan Türk vatandaşının İsrail'de esir düştüğü ortaya çıktı
İsrail ile Filistin arasındaki çatışmalar sürerken iş için İsrail'de bulunan ve günlerdir haber alınamayan Türk vatandaşı Cevdet Salış'ın, İsrail askerleri tarafından esir tutulduğu ortaya çıktı. Ellerinde bulunan sosyal medyadaki görüntülerden durumu fark eden ailesi, yardım istedi.

Hamas'ın İsrail'e yönelik başlattığı 'Aksa Tufanı' sonrası başlayan gerilimde çatışmalar giderek sürüyor. Olaylarda 4'ncü güne girilirken savaş ilan eden İsrail, Gazze'ye gece boyunca bomba yağdırdı.

Bir yandan ise İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalardan dolayı bölgedeki Türk vatandaşlarının da kaçışı devam ediyor.

AİLESİ YERİNİ GÖRÜNTÜLERDEN TESPİT ETTİ

Fox Haber'de yer alan habere göre; Bir yıldır İsrail'de inşaat işçisi olarak çalışan Cevdet Salış'tan ailesi günlerdir haber alamıyordu.

İsrail'de yaşanan olaylarla ilgili sosyal medyada bir görüntüye rastlayan aile, Cevdet Salış'ın yerini o görüntülerden tespit etti. İddiaya göre, görüntülerde Çalış'ın İsrail askerleri tarafından esir tutulduğu anlar yer aldı. 

"İSRAİL POLİSLERİ TARAFINDAN TUTUKLANARAK GÖTÜRÜLDÜĞÜNÜ GÖRDÜK"

"Cumartesi saat akşam 7 sularında İsrail Tel Aviv bölgesinde babamın İsrail polisleri tarafından tutuklanarak götürüldüğünü gördük. Elimizde zaten o anların videoları da var. 3 gündür herhangi bir ses alamıyoruz. Dışişleri Bakanlığı’na bildirdik. CİMER’e yazdık. Tel Aviv bölgesini aradık, Türk konsolosluklarını aradık. Hiç kimse bize yardımcı olmuyor. Devlet büyüklerinin duruma el atmasını istiyoruz.”

Sosyal medyada bazı görüntülere ulaşan Salış’ın oğlu İsrail’in babası Cevdet Salış’ı esir tuttuğunu düşünüyor. Her iki tarafta da başta öğrenciler Türkiye’ye dönmeye çalışıyor.