AFAD'dan İstanbullulara son dakika uyarısı! Telefonlara mesajlar geldi

AFAD'dan İstanbullulara son dakika uyarısı! Telefonlara mesajlar geldi
İstanbul için beklenen yağış öğleden sonra başladı. Etkisini kuvvetli gösteren yağışın ne zamana kadar süreceğini açıklayan AFAD, İstanbulluları uyardı.

AFAD, vatandaşların cep telefonlarına mesaj göndererek İstanbulluları uyardı. Kuvvetli yağış etkisini gösterirken yağışın ne zamana kadar süreceği de açıklandı. Sel ve su baskınlarına karşı dikkat! Bir uyarı da İstanbul Valisi Gül'den geldi. 

AFAD MESAJLA UYARDI

AFAD tarafından atılan mesajda İstanbul'daki yağışın yarın sabah  saatlerine kadar süreceği bildirildi. Sel, su baskınları, yıldırıma karşı tedbir çağrısı yapıldı. 

İSTANBUL VALİSİ DE AÇIKLAMA YAPTI

İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbullulara sağanak uyarısında bulundu. Vali Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

Sevgili İstanbullular, İlimiz genelinde kuvvetli yağış devam etmektedir ve sabaha kadar yağış beklentisi tahmin edilmektedir.

Lütfen su basma riski bulunan yerleri ivedi şekilde boşaltınız.

Meteorolojinin uyarılarının ardından İstanbul'da kuvvetli sağanak yağış etkisini göstermeye başladı. Büyükçekmece'de Muratceşme, Mimarsinan ve Sinanoba Mahalleleri'nde sağanak yağış ile birlikte yollar göle döndü.

Marmarada kuvvetli yağış Tekirdağda caddeler göle döndü, Çanakkalede balıkçı teknesi battı... Meteorolojiden yeni uyarı geldi

Bazı kavşaklarda araçlar geçmekte zorlanırken, bölgedeki esnaf dükkanına yağmur suları girmemesi için seferber oldu. Bazı esnafların yağmur sularını kovalarla tahliye etmeye çalıştığı görüldü.