Acısı daha çok tazeydi! Oğlunun mezarını açık gören kadın baygınlık geçirdi! Mezarı açan daha da şoke etti

Acısı daha çok tazeydi! Oğlunun mezarını açık gören kadın baygınlık geçirdi! Mezarı açan daha da şoke etti
Bartın’da oğlunu henüz 70 gün önce kaybeden ve dua etmek için oğlunun mezarının başına giden acılı anne mezarı açık görünce baygınlık geçirdi. Jandarmanın yardımıyla mezarı açan bulundu, ortaya çıkan gerçek herkesi şoke etti.

Bartın'da yer alan Ulus ilçesinde yaşayan Fatma Gün, henüz 70 gün önce oğlunu kaybetmiş ve toprağa vermişti. Oğlunun mezarının başına dua etmek için giden acılı anne mezarını açık görünce baygınlık geçirdi. Gün'ün yardımına komşuları yetişirken durum hemen jandarma ekiplerine bildirildi. 

AW046798_02

MEZARI AÇANI DUYAN ŞOKE OLDU

Olay yerine gelen jandarma ekipleri yapılan incelemelerin sonucunda mezarı açanın aç bir ayı olduğunu izlerden tespit etti. Durumu duyan bölge sakinleri ve acılı anne ayının mezarı açmasına da şoke oldu. Dehşete kapılarak baygınlık geçiren kadın, kendine geldikten sonra komşusunu, köy muhtarı ve jandarmayı arayarak yardım istedi. Fatma Gün yaşadıklarını şöyle anlattı: “Köyde dolaşırken eşim ve oğlumun mezarına dua etmek için geldim. Oğlumun mezarının açıldığını görünce orada yığıldım. Komşumu, muhtarı aradım. Karakolu aradık. Biz gelene kadar dokunmayın dediler. Geldiler, onlar da gördüler. Bir hafta boyunca yine bekledik” dedi.

JANDARMA OLAY YERİNİ İNCELEDİ 


Olay günü Fatma Gün’ün aradığı komşusu Hüseyin Ünal ise, bir hafta önce yaşanan olayı şöyle anlattı:
“Bir hafta önce bu olay olmuş. Komşum görmüş, mezar açık diye bana telefon etti. Hanım ile buraya geldik. Baktık mezar açılmış. Kefenin kalın tarafından açılmış. Ya toprak üzerine yığıldı ya da araç korna çaldı kaçmış. Köyde bu olaydan önce mezarlığa hayvanlarına bakmaya gelen bir köylü de ayı ile karşılaşmış. Bu arkadaş, ayıyı göremediğini, korkudan yanaşamadığını söylüyor ama ayının kükremesini, bağırmasını duymuş. Jandarma da geldi incelediler, resim çektiler.”

AW046798_03

AYININ İZİ SÜRÜLÜYOR

Jandarma ekiplerinin incelemesinin ardından ise mezar yeniden kapatıldı. Bir hafta boyunca köylüler silahlanarak mezarlıkta gece gündüz ayı nöbeti tuttu. Bu arada kapatılan mezar mermerden yeniden yapıldı. Sağlamlaştırılan mezarın üstüne ise ayıyı korkutmak için çakar lamba takılırken, mezarlığın yanına insan şeklinde korkuluk yapıldı. Ayının peşine düşen jandarma ekipleri, güvenliği sağlamak için sık sık köyde ve mezarlıkta devriye atıyor.