6 Türk'ün katledildiği çete hesaplaşmasında şoke eden detaylar! İtalya tuzağını devreye sokmuşlar

6 Türk'ün katledildiği çete hesaplaşmasında şoke eden detaylar! İtalya tuzağını devreye sokmuşlar
Yunanistan'da 6 Türk'ün öldürüldüğü çete hesaplaşmasında yeni detaylar ortaya çıktı. Saldırıyı organize eden Süleyman isimli şahsın, rakip çete üyelerini "İtalya yakın" bahanesiyle tek bir araca bindirdiği ve ardından aracın yaylım ateşine tutulduğu öğrenildi.

Yunanistan'ın başkenti Atina'da, Barış Boyun Çetesi üyesi 6 Türk'ün öldürüldüğü kanlı hesaplaşmada şoke eden detaylara ulaşıldı.

GÜVEN KAZANMAK İÇİN 2 AY YARDIM ETMİŞ

Midilli adasına kaçmaya çalışırken yakalanan ve saldırıyı organize ettiği öne sürülen 32 yaşındaki Süleyman isimli şahsın, güven kazanmak için 2 ay boyunca rakip çete üyelerine yardım ettiği ortaya çıktı.

BERBER PLANI TUTMADI

Soruşturmadan yansıyan ayrıntılara göre; amacı saldırıyı çete üyelerinin kaldığı evde gerçekleştirmekti.

Berber kılığında 2 suikastçıyı eve yönlendirdi ancak güvenlik gerekçesiyle Türk çete üyeleri kimsenin eve girmesine izin vermedi.

“İTALYA YAKIN” BAHANESİYLE PUSU KURMUŞLAR

Organizatör bu planın başarısız olmasıyla İtalya’ya giriş planını devreye soktu. Olay günü 6 Türk’ü havalimanına götürmek için sahte Alman plakalı araçla evden aldı. “Havalimanı yakın.” diyerek çete üyelerini tek bir araca binmeye ikna etti.

Kısa bir süre sonra da 6 Türk’ün bulunduğu araç, yaylım ateşine tutuldu.

Araca pusu kuranlardan biri de 28 yaşındaki bir Türk’tü. O isim de Çarşamba günü polis tarafından gözaltına alındı.

Yunan polisinin, üçüncü bir şüpheliyi daha aradığı belirtildi.

Gözaltındaki 2 Türk’ün siyasi sığınmacı statüsünde Yunanistan’da yaşadığı ve ikisinin de insan kaçakçılığı yaptığı öne sürüldü.