6 Şubat Kahramanmaraş depremini bilmişti! Deprem kahini Hoogerbeets şimdi de Türkiye'nin o bölgesini işaret etti

6 Şubat Kahramanmaraş depremini bilmişti! Deprem kahini Hoogerbeets şimdi de Türkiye'nin o bölgesini işaret etti
Türkiye'de 6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş depremini 3 gün öncesinden bilen deprem kahini Frank Hoogerbeets Türkiye için yeni bir tahminde bulundu. Hoogerbeets korkutan paylaşımda Türkiye'de Doğu Anadolu'yu işaret etti.

Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş depremini 3 gün öncesinden paylaşan deprem kahini Frank Hoogerbeets ülkemiz için yeni bir uyarıda bulundu.Frank Hoogerbeets 6 Şubat depremi meydana gelmeden önce  3 Şubat tarihinde sosyal medya hesabından “Er ya da geç bu bölgede (Güney-Orta Türkiye, Ürdün, Suriye Lübnan) 7.5 deprem olacaktır” ifadelerini kullanmıştı. 

Screenshot_4-13

DEPREM KAHİNİNDEN YENİ TAHMİN 

Frank Hoogerbeets Türkiye'yle ilgili tahminde bulunduğu yeni tweetiyle bir kez daha tartışma yarattı. Medyanın "deprem kahini" diye nitelediği Hoogerbeets, sarsıntı tahminleri yapmak için kurduğu SSGEOS adlı kurumun,

"Afganistan'da veya yakınında daha güçlü artçı şok etkinlikleri mümkündür. Türkiye / Ortadoğu ve muhtemelen Romanya ekstra alarma geçmeli" ifadelerine yer verdiği  paylaşımını şöyle alıntıladı: Doğu Türkiye'ye işaret eden bu dalgalanma şubattaki kadar ikna edici değil. Yani bu daha çok 'ne olur ne olmaz' uyarısıdır. Umarım pek bir şey olmaz. 

OKUYAN ENDİŞEYE KAPILDI 
Afganistan, yaklaşık bir haftadır şiddetli depremlerle sarsılıyor. Ülkede cumartesi günü (7 Ekim) meydana gelen 6,3 büyüklüğündeki iki deprem ve şiddetli artçıların ardından 2 bin kişi hayatını kaybetmişti. Birkaç gün sonra aynı büyüklükte üçüncü bir depremin vurduğu ülkede yaralı ve ölü sayısı artıyor.  Hoogerbeets bu depremlerin ardından yaptığı paylaşımda Türkiye'ye dikkat çekerken, pek çok Twitter kullanıcısının da endişeye kapıldığı görüldü.