300 milyon dolara yapıldı ama suyu yok! Taşıma suyuyla değirmen dönmüş

300 milyon dolara yapıldı ama suyu yok! Taşıma suyuyla değirmen dönmüş
300 milyon dolara yapılan Autopia AVM’de skandallar bitmiyor. Yangın tahliye alanlarına, ortak kullanım alanlarına kaçak dükkanların yapıldığı AVM’de yıllardır içme suyunun olmadığı ortaya çıktı. Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunan Ahmet Demir, İSKİ’ye herhangi bir başvuru yapmayan müteahhit firmanın taşıma suyuyla ihtiyacı karşıladığını, kuyu suyu için ise dükkan başı 600 ila bin lira arasında para topladığını söyledi.

ERCAN ÖZTÜRK / ÖZEL HABER

Esenyurt’ta bulunan Autopaa AVM’deki skandallar zincirine bir yenisi daha eklendi. Merdiven altlarına, yangın tahliye yollarına, ortak kullanım alanlarına dükkan yapan müteahhit firmanın AVM’ye yıllardır su bağlamadığı ortaya çıktı. AVM'de yıllardır artezyen suyuyla ihtiyaç karşılanmış. Müteahhit firmanın yönetimi oluşturduğu AVM’de 542 dükkandan ortalama 500 bin lira su parası toplanıyor. 2013 yılından bugüne kadar kuyu suyu satılarak ihtiyaç karşılandı. Normalde iskan alınmadan önce bir yapının elektrik, su bağlatma zorunluluğu olması gerekiyor. Esenyurt Belediyesi’nin 2017 yılında İSKİ’ye başvurusu dahi olmayan bir projeye nasıl iskan verdiği ise bir başka tartışma konusu oldu.

İSKİ MİLYONLARCA LİRA ZARARA UĞRADI!

Autopia AVM’deki kaçak yapılarla ilgili Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunan Ahmet Demir, sorumluluğu olanların top çevirdiğini söyledi. Demir, "Bize yıllardır kuyu suyu satıldı. Bizden ortalama 600 ila bin lira arasında para toplandı. Toplanan parayı 10 yıla çarparsanız ortaya çok büyük paralar çıkıyor. İSKİ’ye başvurularının dahi olmadığını öğrendik. Normalde bir ev yaptığınızda ince inşaat bittikten sonra elektrik, su bağlanır. Diğer eksikler de halledildikten sonra iskan başvurusu yaparsınız. Normalde İSKİ’nin su bağlamadığı bir yapıya iskan verilmez. Ancak buraya iskan verildi. Yıllardır görmezden gelindi. DSİ’ye, İSKİ’ye yazılar yazdık ama sonuç alınmadı. Kamuyu yıllardır milyonlarca lira zarara uğratan bir yapıyla karşı karşıyayız’ diye konuştu.

TEST SÜRÜŞÜ YAPILACAK YERDE TANGO YAPILIYOR!

Demir, ‘Buradan mülk alan herkese pembe yalanlar sunuldu. Teras katta bulunan ve 800 metrekarelik alanla ilgili bize söylenenle şimdi olanlar tamamen zıt. Bize bu alanla ilgili, müzayede yapılacak, test-drive sürüşleri olacak dendi. Burada ne bir müzayede ne de test sürüşleri yapıldı. Burası dans okuluna kiralandı. Bizim kullanımımızda olacak yerde şimdi tango yapılıyor. Dans okulunun burada ne işi var?’ diye isyan etti.

ORTAKLAR MAHKEMELİK OLMUŞ!

Avrupa’nın da ilk otomobil konseptli AVM’si olan Autopia’da ortakların mal paylaşımında anlaşamadıkları için yıllar önce mahkemelik oldukları ortaya çıktı. Ferdi Tayfur, Elvir Baliç’in de dükkanlarının olduğu AVM’ye bir dönem kayyum, ardından da tasfiye memuru atandı. Mal paylaşımı sorunları halledildikten sonra AVM yönetimi tamamıyla Keleşoğlu İnşaat yönetimine geçti.