BATMAN Valisi Canalp: Geçen yıla oranla Nisan ayında asayiş olaylarında düşüş yaşandı

BATMAN Valisi Canalp: Geçen yıla oranla Nisan ayında asayiş olaylarında düşüş yaşandı
Batman Valisi Ekrem Canalp, Nisan ayı Asayiş ve Güvenlik Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı açıklamada, "Geçen yılın Nisan ayına kıyasla bu yılın Nisan ayında %6'lık bir azalma gözlemliyoruz" dedi.

Vali Canalp, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından kentte gerçekleştirilen güvenlik, asayiş, göçmen kaçakçılığı, siber suçlar ve narkotik operasyonlarına ilişkin, Valilik binasında İl Emniyet Müdürü İbrahim Kaba ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Adem Taşkın ile birlikte değerlendirme yaptı. Asayiş olaylarında geçen yıla göre bir düşüş olduğunu belirten Vali Canalp, "Geçen yıl Nisan ayında 951 asayiş olayı yaşanırken, bu yıl Nisan ayında 896 asayiş olayı gerçekleşti. Mala karşı işlenen suçlar, işyeri, kurum ve ev hırsızlığı, yankesicilik, dolandırıcılık gibi 9 önemli suçta ise %34'lük bir düşüş yaşandı. Asayiş suçlarında aydınlatma oranımız da artış gösteriyor. Geçen yıl Nisan ayında %86 olan aydınlatma oranı, bu yıl Nisan ayında %89'a yükseldi" dedi.

"Siber suçlarda artış olduğunu" belirten Vali Canalp, "Nisan ayında toplam 334 adli işlem yapıldı ve siber suçlardan 17 kişi tutuklandı. Göçmen kaçakçılığı ile ilgili 10 olaya müdahale edilirken, 11 kişi hakkında adli işlem yapıldı. 12 yabancı uyruklu kişi için de adli işlem uygulandı ve İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi. Trafik kazalarına baktığımızda, 2023 yılı Nisan ayında 133 yaralanmalı trafik kazası yaşanırken, bu yılın Nisan ayında 90 kaza meydana geldi. Bu, %32'lik bir azalmaya denk gelmektedir. Ancak bu kazalarda maalesef 169 vatandaşımız yaralandı. Geçen sene ve bu sene Nisan ayında ölümlü trafik kazası yaşanmamıştır" şeklinde konuştu.

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.