Kendilerini polis olarak tanıtıp 12 milyon TL dolandıran 3 şüpheli yakalandı

Kendilerini polis olarak tanıtıp 12 milyon TL dolandıran 3 şüpheli yakalandı
NEVŞEHİR’de cep telefonu ile aradıkları kişilere kendilerini polis olarak tanıtıp, toplam 12 milyon TL değerinde dolandırıcılık yaptığı belirlenen 3 şüpheli gözaltına alındı.

200 Evler Mahallesi'nde ikamet eden Pakize ve İlhan Güney çifti, 12 Ocak'ta dolandırıcılar tarafından telefonla arandı. Kendilerini polis olarak tanıtan bu kişiler, suçluları yakalamak için bir operasyon düzenleneceğini söyleyerek aileyi kandırdı. Evlerine gelen ve polis olduğunu iddia eden şahsa, geri verilmek üzere bin euro, 14 bin 600 dolar, 5 adet altın bilezik, 1 adet altın kolye, 2 adet altın yüzük, 28 adet cumhuriyet altını ve 16 adet çeyrek altın veren çift, daha sonra dolandırıldıklarını anlayarak polise başvurdu.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, 3 aylık teknik ve fiziki takip ile 52 saatlik güvenlik kamerası kayıtlarını inceledikten sonra olayın 4 şüphelisini belirledi. Yapılan araştırmada, şüphelilerin toplamda 9 dolandırıcılık vakasında vatandaşları 12 milyon TL zarara uğrattığı belirlendi. Şüphelilerden 3'ü, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da yakalandı, diğer bir şüphelinin ise İstanbul'da başka bir suçtan dolayı cezaevinde olduğu ortaya çıktı. Gözaltına alınan 3 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.