Umm Ali tatlısı nasıl yapılır? Umm Ali tatlısı nereye ait? Umm Ali tatlısının malzemeleri nelerdir?

Umm Ali tatlısı nasıl yapılır? Umm Ali tatlısı nereye ait? Umm Ali tatlısının malzemeleri nelerdir?
Mısır mutfağının ünlü tatlısı Umm Ali, Masterchef ile gündeme geldi. Herkesin merak ettiği Umm Ali tatlısı ''Ali'nin Annesi'' anlamına geliyor. İşte haberin detayları...

Yediden yetmişe herkesin bayılarak tükettiği Umm Ali tatlısı, son zamanlarda en çok aranan tatlı tarifleri arasına girdi. Masterchef aracılığıyla gündeme gelen tatlı akıllarda merak uyandırdı. Umm Ali tatlısının tarifi, Google aramalarında üst sıralara girdi. Umm Ali tatlısının püf noktalarını sizin için derledik.

umm-ali-tatlisi-i1

UMM ALİ TATLISI MALZEMELERİ NELERDİR?

Şerbeti için; 4 su bardağı süt, 5 adet kakule tohumu ve yarım su bardağı toz şeker. Harcı için; 4 adet milföy hamuru, 2 su bardağı toz hindistan cevizi, yarım su bardağı antep fıstığı, 1 su bardağı file badem, yarım su bardağı kuş üzümü, 3 yemek kaşığı esmer şeker, 1 tepeleme tatlı kaşığı toz tarçın. Üzeri için; 200 ml. krema, yarım su bardağı toz şeker, 1 yemek kaşığı esmer şeker.

UMM ALİ TATLISI NASIL YAPILIR? İŞTE TATLININ PÜF NOKTALARI...

Fırın kağıdını serdiğiniz fırın tepsisine milföy hamurlarını dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız milföy hamurlarını soğutun. Milföyler soğurken sos tencerenizi ocağa alın ve içerisine süt, toz şeker ve havanda dövülmüş kakuleyi ilave edip bir çırpma teli yardımıyla şeker eriyene kadar karıştırın. 10 dakika kaynamaya bırakın. Üzeri için; bir karıştırma kabına kremayı alın ve bir el mikseriyle çırpmaya başlayın. Esmer şeker ve toz şekeri ilave edip katı bir kıvam alana kadar çırpmaya devam edin. Harcı için; bir karıştırma kabının içerisine toz hindistan cevizi, antep fıstığı, file badem, suda bekletip süzdüğünüz kuş üzümü, esmer şeker ve toz tarçını ilave edip harmanlayın. Soğuyan milföy hamurlarını elinizle kırın ve kare fırın kabınıza alın. Hazırladığınız karışımı hamurların üzerine dökün ve her şeyi elinizle harmanlayın.

umali-tatlisi


Birleştirmek için; şerbetinizi bir kepçe yardımıyla hamurun üzerine gezdirin ve çekmesi için 3–4 dakika bekleyin. Hazır olan harcın üzerine hazırladığınız kremayı bir spatula yardımıyla yayın ve kaşığın tersiyle düzleyin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15–20 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız tatlınızı soğuması için bekletin. Hazır olan tatlınızı kare şeklinde dilimleyip üzerine vanilyalı dondurma, frambuaz ve taze nane yapraklarıyla süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!