Türkiye karla kaplanacak! İşte 46 günlük kar yağışı haritası!

Türkiye karla kaplanacak! İşte 46 günlük kar yağışı haritası!
Geçtiğimiz günlerde kendini hissettiren soğuk hava dalgası tüm yurdu esir almış durumda. Sıcaklıkların bir anda düşmesiyle vatandaşlar gözlerini kar yağışı ihtimaline çevirdi. Herkes arama motorlarında 'Kar yağışı ne zaman? İstanbul'a kar yağacak mı?' gibi sorulara yanıt aramaya başladı. İşte merak edilen o soruların cevapları...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. İstanbul başta olmakla beraber diğer illerde de sağanak yağış için uyarı geldi. İşte detaylar...


METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun batı kesimleri çok bulutlu, Marmara, Ege kıyıları, Manisa, Antalya, Eskişehir, Bolu, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinin yerel sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.


ÇOK KUVVETLİ YAĞIŞ GELİYOR

Yağışların Marmara (Edirne ve Bilecik hariç), Çanakkale, Balıkesir'in batı ilçeleri, İzmir'in kuzeyi, Zonguldak, Düzce ve Muğla'nın kıyı kesimlerinde kuvvetli, İzmir, Balıkesir, Manisa ile batı kesimleri başta olmak üzere Aydın’da yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.


SEL VE SU BASKINI İÇİN TEDBİRLERİNİZİ ALIN

Aynı zamanda Meteoroloji Genel Müdürlüğü şiddetli yağışlarla beraber sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel olarak dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum gibi olumsuz olaylara karşı dikkatli olunmasını gerektiği yönünde uyardı.


12 İL İÇİN SARI KODLU UYARI!

Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Manisa, Aydın için turuncu kodlu gök gürültülü sağanak yağış uyarısı; Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Bilecik illerine sarı kodlu uyarısı yapıldı.


KEREM ÖKTEN HARİTA PAYLAŞIP TARİH VERDİ: TÜRKİYE'NİN TAMAMI BEMBEYAZ OLACAK!

Daha önce İstanbul'a ne zaman kar yağacağını doğru tahmin eden ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten tarafından dikkate alınması gereken bir uyarı yapıldı. 'İstanbul'a ne zaman kar yağacak?' sorusuna yanıt veren Kerem Ökten, harita paylaşıp tarih verdi. Kerem Ökten paylaştığı harita üzerinden, "46 günlük beklenen toplam kar. Türkiye'nin neredeyse tamamına bu 46 gün içerisinde kar düşebilir. Gri az, mavi orta, pembe yoğun, Eflatun çok yoğun..." uyarısında bulundu.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU

12 KASIM 2023 PAZAR GÜNÜ

13 KASIM 2023 PAZARTESİ GÜNÜ

14 KASIM 2023 SALI GÜNÜ

15 KASIM 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

16 KASIM 2023 PERŞEMBE GÜNÜ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.