Resmen kıyamet alameti gibi! Toplamda 6 ayağı var üstelik iki tanesi boynunda

Resmen kıyamet alameti gibi! Toplamda 6 ayağı var üstelik iki tanesi boynunda
Brezilya'da doğan bir buzağı başta bilim dünyası olmak üzere bölge sakinlerini de hayrete düşürdü. Dünyaya gözlerini açan hayvan, boynunda 2 tane olmak üzere toplam 6 ayakla doğdu. Buzağını görenler kıyamet alameti olarak yorumlarken yaşamaz denen hayvanın hala yaşadığı belirtildi.

Brezilya'nin Edeia kentindeki bir çiftlikte dünyaya gelen buzağı hem bilim dünyasını hem de çevre sakinlerini şaşkına uğrattı. Herkesi şaşkına çeviren buzağının boynunda da 2 tane olmak üzere toplamda 6 ayakla doğduğu görüldü. Çiftlik sahibi durumu hemen veterinerlere bildirirken bölge sakinleri de durumu kıyamet alameti olarak yorumladı. 

Screenshot_2-29

Veterinerler yeni doğan buzağının uzun süre dayanmayacağını öngördü. Ama , üzerinden bir yıldan fazla süre geçmiş olmasına rağmen ineğin hala yaşaması bilim  insanları tarafından ikinci bir şoka neden oldu. Brezilya gazetesi Globo'ya konuşan Çiftçi Bay Paulo, ineğe Gambiarra adını verdiğini ve buzağının "mükemmel durumda" olduğunu ifade etti.  Federal Goias Üniversitesi (UFG) profesörü Paulo Jose Bastos Queiroz, bu duruma polimelia denildiğini açıkladı. 

POLİMELİA NEDİR ?

Anomaliler içerisinde rastlanan polimeli, normalden fazla sayıda bacak veya bacakların oluşması ile karakterizedir.